maandag 30 januari 2017

Een onofficieel LOLlig ritje vanuit Eerbeek


Familieweekend


Afgelopen zondag waren ik en Ed een weekendje weg in Eerbeek met mijn familie.

Mijn ouders die 25 jaar getrouwd zijn
Ed met mijn nichtje Veerle
TattooQuest en Kanjer horen natuurlijk ook bij de familie en hadden een ere plek voor het huisje

Oproepje


Ik had op de LOL groep gegooid dat ik zondagochtend wel een ritje zou willen gaan fietsen vanuit Eerbeek. Martin had hierop gereageerd en zo stonden Ed en ik zondagochtend om half 10 te wachten bij de uitgang van het vakantiepark.

Even bezig met zijn fototoestel
Hier stonden we dan te wachten tot Martin in zicht kwam

De rit


Martin stelde voor om te proberen of de fietspaden op de veluwe alweer een beetje berijdbaar waren. En zo kwamen we er na een kilometer op zo'n pad achter dat dit niet echt het geval was. 

Het punt waar besloten werd om om te keren

Dus omgedraaid en dan maar een mooie route richting de IJssel. 

Ed en Martin rijden lekker door

Aangezien we nu toch in de buurt van Zutphen waren zijn we wat gaan drinken bij het startpunt van LOL namelijk het Volkshuis in Zutphen. 

Martin net aangekomen bij de koffiestop

Aan de welbekende stamtafel
Hierna hadden we niet veel tijd meer over en zijn we via een redelijk korte route weer terug naar Eerbeek gefietst.


Tot slot nog een filmpje dat ik onderweg gemaakt heb.


zondag 22 januari 2017

Een rondje Boxmeer met de NIJL

De NIJL groep



Iets meer dan een week geleden kwam ik op Signal en bleek dat Johan en Mieke van de NIJL daar ook op zaten. Dus voorgesteld om een NIJL groep te maken daar en dat zagen ze wel zitten. Zodoende iedereen die ik nog op mijn NIJL lijst had gevraagd om zich ook te melden bij de groep en zo kwam het dat ik afgelopen week een appje in de groep plaatste om vandaag een rondje te gaan fietsen. Ed en ik hadden sowieso al het idee om een rondje te doen en ook Henk Jan meldde zich aan. Via email liet ook Johannes weten een stukje mee te willen rijden als we naar het zuiden gingen. En ook Koen meldde dat hij wel een stukje van de route wilde meerijden. Zaterdagavond kwam er nog een last minute aanmelding van Reinier. Mochten er nog mensen zijn die graag mee willen fietsen met de NIJL en daar ook in de groep willen voor lastminute acties. Geef het even aan mij of Johan door, dan wordt je toegevoegd.

Rondje Boxmeer


Johannes stelde voor om met hem in Boxmeer af te spreken en daar wat te drinken en dan zou hij nog een stukje meerijden en daarna weer afzwaaien richting Broekhuizen. Aangezien Ed nog niet zover kan fietsen tot hij geopereerd is, heb ik ons rondje Boxmeer ongeveer 65 km gemaakt. 

Toen ik Johannes opbelde had hij een goed idee voor dichte voetgaten, een deurmat in de fiets, geeft ook goede isolatie

De start


De start was bij mij thuis en Reinier meldde zich netjes voor 10 uur. Alleen Henk Jan mistte nog. Dus heb ik hem maar even gebeld. Bleek dat er een misverstand was en dat hij dus dacht dat het niet doorging. Dus we startten met zijn drieen want Ed was al bij mij. 

Hersteltraining


Ik had het gisteren in mijn bol gekregen om "even" naar Dronten op en neer te fietsen. En dat was toch wel een beetje tegen gevallen, na de griep en met het koude weer.

Een van de redenen dat het niet zo'n goed idee was. Op alle kortere routes lag sneeuw

Dus vandaag was ik niet heel fit. Maar aangezien de NIJL ook voor de gezelligheid is was dat niet zo erg. Dus lekker rustig aan begonnen en niet geforceerd, zodat ik een goede hersteltraining had.

Ride On


De reden dat ik naar Dronten gefietst was, was onder anderen Ride On. Dit is een antilek vloeistof die 1 a 2 jaar goed blijft en kleine gaatjes dicht. Zodat je niet constant lek rijdt maar toch een licht lopende band kan rijden. Aangezien ik een fan ben van Flites, had ik daar wel oren naar. Als ik het langer gebruikt heb zal ik mijn bevindingen hier ook wel eens gaan opschrijven. 


Zonnetje


Het eerste stuk scheen de zon al op volle kracht. En kwamen we bij de Hatertse Vennen zelfs schaatsende mensen tegen.



Nadat we de brug bij Heumen over waren haakte bij Cuijk Koen aan. En kwamen we uiteindelijk met 4 velomobielen aan in Boxmeer op de afgeproken plek. Niet veel later arriveerde ook Johannes.



Johannes

Appelgebak en Warme Choco


De meest favoriete bestelling was warme chocolademelk met Slagroom, daarna kwam met 3 bestellingen op een goede nummer 2 de appelgebak. En daar kreeg je ook een behoorlijke punt voor. Uiteraard ging ik voor beiden. Ook verhandelde ik gelijk mijn 2 ride on pakketjes aan Koen en Johannes. Die gingen dat ook wel eens uitproberen. En Ed trakteerde ons vandaag.  Bedankt Ed, het was lekker!

Gezellig aan de chocomelk



Afvalrace


Op de terugweg zwaaide Koen in Oeffelt af, in Cuijk nam Johannes afscheid van ons.

Koen in de witte Strada
Johannes gaat een filmpje maken, ben benieuwd of het gelukt is

En bij Nederasselt reed Reinier ook weer terug richting Malden. Zo kwamen Ed en ik weer met ons 2 terug in Nijmegen. Iedereen  bedankt voor de gezellige rit!


Als toetje...


Naar deze kleuren combi was ik al een tijdje op zoek ivm Carnaval, dit zijn namelijk de kleuren van Oeteldonk
Geflankeerd door 2 oranje velomobielen, wel heel mooi.

En nog een filmpje dat ik onderweg ben naar velomobiel.nl



dinsdag 17 januari 2017

Een goed begin is het halve werk

Griep


Nou had ik me zo voorgenomen om een goede start te maken dit jaar. En gelijk op 2 januari te beginnen met flink kilometers te maken. En dan wordt Ed ziek. Griepje, dus ik strijk over mijn hart om een paar dagen voor hem te zorgen. Vervolgens krijg ik zelf ook griep. Maar omdat ik de dagen ervoor zeer rustig aan gedaan heb en mezelf rustig houdt heb ik gelukkig maar 1 dag echt koorts. En de rest van de dagen voel ik me redelijk. Alleen inspannen wil nog niet echt lekker voelen. Dus houd ik me nog maar een weekje langer rustig. En uiteindelijk ben ik vandaag pas voor het eerst voor een trainingsritje in de fiets gestapt. 

Eerste ritje van dit jaar


Het ging best goed, ik had niet zo veel tijd vanochtend want rond 10 uur/half 11 zou mijn moeder al in Nijmegen zijn. Rond kwart voor 9 zat ik in de fiets. Het was heerlijk koud maar droog vriesweer.



De eerste kilometers liepen wat stroef, maar na een kilometer of 10 kwam de vaart er weer wat in.
Ik bedacht me om van mijn route af te wijken en iets verder te fietsen omdat ik daar toch de tijd voor had en nam eens een nieuwe route.

Hier had ik voorheen dus nog nooit gefietst, nog geen 10 km van mijn huis.


Heerlijk een stukje over de dijk gereden.





Bij de stuw bij Grave


Dat gaat nog wel een tijdje duren


En toen kreeg ik een appje van mijn moeder dat ze rond 10.20 in Nijmegen zou zijn. Dus ik dacht, ow dan kan ik nog precies via Niftrik terug rijden.



Maar het bleek toch iets verder om te zijn dan ik had gedacht. Dus even de vaart erin. Uiteindelijk was ik er 2 minuten na mijn moeder. Dus het viel reuze mee.

In Wijchen blijft de sneeuw beter liggen dan op andere plekken


Het Maas Waal kanaal ligt er redelijk bevroren bij

Herstel


Na het fietsen nog een drukke dag gehad, ben in touw geweest tot 17.00 uur. Onder anderen ook weer mijn vrijwilligerswerk opgepakt, boodschappen doen voor ouderen. Nu vanavond voel ik me nog steeds goed. Dus ik hoop dat ik morgenmiddag weer een stukje kan fietsen en dan langzaam weer opbouwen naar mijn normale niveau. In ieder geval heb ik vandaag al veel meer energie dan de afgelopen weken en voel ik me daar wel lekker bij.


zondag 1 januari 2017

Napret van de Oliebollentocht 2016

Nog even langs bij Velomobiel.nl


Uiteraard moeten we als we heen gereden zijn ook weer terugrijden. Maar voor ik de terugtocht aanvang rijden André en ik eerst nog even langs bij Velomobiel.nl. Voor mij om mijn kapotte accu te laten repareren en 2 nieuwe binnenbandjes te halen (toch wel fijn om iets extra's achter de hand te hebben). En André wil graag een Almotion achterband gemonteerd hebben.

Quest met nieuwe achterband

Kanjer voelt zich al gelijk thuis naast de Quattro Velo's

De terugreis met de NIJL


Rond half 10 rijden we weg bij Velomobiel.nl en drop ik André in de buurt van intercitybike af. Daarna rijd ik door richting Elburg. Waar ik met Johan en Mieke heb afgesproken. Het is nog behoorlijk mistig, net als gisteren. Maar als de zon begint door te breken krijgen we mooie taferelen te zien. 








In Elspeet houden we een pauze bij een gezellige en vooral warme bakkerij. Aangezien Johan met een gipsen pootje rijdt moet hij af en toe zijn voeten weer warmen. Het gips wordt nogal koud buiten en ook z'n tenen goed warm houden is lastig. Maar op zich is het daardoor wel weer een relaxte rit. Ik vind het super gezellig om weer eens met ook Mieke erbij te fietsen.




Hier ben ik over de 20.000 km heen dit jaar, Super blij!



Onze tweede stop is in Renkum bij een cafetaria. Waar we de fietsen mooi voor het raam kunnen zetten.


Ik merk op dat ik nog geen lekke band heb gehad vandaag. En dat je nou net zou zien dat ik die krijg als ik het laatste stuk na Heteren alleen terug naar huis rijd. En Johan zegt dat hij dat een goed idee vindt. De plaaggeest. Gelukkig krijg ik de lekke band pas als mijn fiets weer netjes in de gang thuis staat. En dus is vervangen redelijk makkelijk.







Thuis aangekomen ben ik bekaf. Toch probeer ik alles zo snel mogelijk te doen. Ik heb 's avonds namelijk nog een kerstdiner van de Transgendergroep Nijmegen. Als ik hierna thuis kom, wil ik wel heel graag bloggen over oliebollentochten enzovoorts, maar er komt geen zinnig woord meer uit. Dus besluit ik het kort maar krachtig te houden en de rest van mijn blogmomenten uit te stellen tot de volgende dag.