zaterdag 24 september 2016

Abseilen en houtzagen met Mooi Bennekom

Vanochtend iets aan de late kant vertrokken vanuit Nijmegen. Maar gelukkig toch op tijd in Veenendaal. Ik was niet de laatste, want Bert kwam nog wat later aan.


Het fietspad op de brug bij Ewijk is weer terug op zijn oorspronkelijke plek. De ondergrond laat nog wat te wensen over.

Mooie plaatjes zo op de vroege ochtend


Ik was de enige velomobielrijder

Even de rit voorbespreken, bij Mooi Bennekom gaat alles rustig aan

Er was iemand van de VLA die had gezegd niet mee te kunnen fietsen omdat hij vrijwilliger was bij een houtdag. Het ging om ene Joost S. Dus ons doel was, Joost S te vinden daar. Om daar te komen moesten we volgens Bert door het Paradijs van de Gelderse Vallei.

Gerrit in het paradijs
Aangekomen bij onze bestemming zijn we eerst maar eens wat gaan drinken op het terrasje. Daarna zouden we wel op zoek gaan naar Joost S.

Ook een manier om een bankje vrij te houden

Gerrit had een meelifter

Na de koffie hebben we Joost S gevonden, en hij vertelde ons dat er nog veel meer te doen was. Dus zijn we een rondje gaan wandelen over het terrein daar. En ja hoor. Gerrit ziet een kabelbaan en moest die even uitproberen.

Jong van geest zullen we maar zeggen
En daar komt ie naar beneden

Op de terugweg naar de fietsen komen we Joost weer tegen. Met de uitdaging een stuk hout van precies 1kg afzagen. Dit is een klusje voor Wim en Bert.

Wim en Bert aan de zaag en Joost kijkt toe

Gerrit moet ook nog even helpen

Het resultaat, net niet gelukt dus
Via nog een paar mooie weggetjes komen we weer terug in Veenendaal


Ik rij tot aan de brug bij Heteren nog samen op met Gerrit. Het was weer een leuk en leerzaam ritje met Mooi Bennekom. Tot de volgende keer!

2 opmerkingen: