zaterdag 24 februari 2018

Een retourtje Fort Pannerden met de NIJL

Waar moeten we zijn?


Vanochtend kwamen de eerste fietsers al om half 10 binnen druppelen en rond half 11 was de laatste ook aangeland aan de 44e straat van de Lankforst. Blijkbaar was het nog lastig te vinden, nadat je vanaf de hoofdweg de juiste richting uit wordt gewezen staat de 44e straat niet meer op de borden aangegeven. Ik rij zelf altijd met GPS, dus had daar nog nooit op gelet maar nu weet ik dus dat dit niet heel duidelijk is. Misschien een goed punt voor de gemeente om nog een bordje extra te plaatsen voor deze straat.

Hoeveel velomobielen passen er in Roefs garage?


Nou dat hebben we ook uitgetest en uiteindelijk gingen er 7 in. De 8e die als laatste aan kwam moest helemaal alleen buiten staan. Ik heb ook nog een fietsenhok verder in het gebouw, en hierin konden de open liggers hun fiets parkeren. Ditmaal was dat maar 1 fiets. ivm het koude weer en andere bezigheden bleven de andere openliggers thuis. 


Dat is 4
Dat is 6 er is nog een beetje plek
Nu is ie vol!


Verjaardag


Net als vorig jaar was Marco weer jarig. En dus kregen we allemaal taart. Na het gebak en een rondleiding door mijn nieuwe woning gingen we ons klaar maken voor vertrek.


Een gezellige boel bij mij thuis

Wachtrij voor het toilet


Tja, mijn volgende huis moet ook maar 2 wc's hebben denk ik ;-). Of we moeten niet allemaal net voor het vertrek naar de wc willen hahaha. Maar door de wachtrij voor het toilet en doordat ik als laatste bij mijn fiets was en die nog moest inpakken (omdat ik er de avond te voren niet echt bij kon om dat te doen en hij daarna ingeparkeerd stond), duurde het allemaal even iets langer.


Opstellen voor de start
iedereen is klaar behalve ik...


Klein knelpuntje in de route


Maar uiteindelijk waren we dus rond kwart over 11 onderweg. Een rustige start dwars door de stad. Op een gegeven moment kwamen we bij een oversteekpunt waar we 2x moesten oversteken in principe, dit was natuurlijk even niet zo handig bedacht van mij met 8 velomobielen en 1 trike paste dat natuurlijk niet echt. Maar we kwamen uiteindelijk wel allemaal tegelijk aan de overkant met wat creatief rijden ;-). 

Plaspauze


Ondanks dat iedereen naar de wc was geweest bij de start moesten we allemaal op de helft van de heenrit toch nog een keer. Dus net voordat we de winderige dijk gingen afrijden nog een plaspauze ingelast. Toen iedereen weer opgelucht in de fiets zat, begonnen we aan het koude gedeelte van de rit.


Frisjes


Ja, op die dijk moet ik bekennen, vond ik het toch wel frisjes, en ook vond ik de wind erg hard en vlagerig. Als er nog iets meer wind had gestaan dan had ik besloten om dit stuk toch maar via een andere weg te gaan rijden dan de dijk. Maar gelukkig konden we nu op de dijk blijven, aangezien dit veel mooier is.

Johan met zijn nieuwe QV, ja met deze achtergrond is het wel wat
Het is net zo stralend weer als afgelopen donderdag, wel wat kouder
Ik heb een hele sliert achter mij rijden


Ligfietser opgepikt onderweg


Vlakbij Gendt stond Kjeld langs de kant van de dijk foto's te maken. Hij zou ons een stukje tegemoet rijden, aangezien hij nog niet geheel hersteld was van een hersenschudding kon hij niet de hele rit meerijden. Wel was hij op een open ligger gekomen, dus wel een bikkel met deze kou! Hierna reed hij mee naar Fort Pannerden en vanaf daar ging hij terug richting Zevenaar.

Fort Pannerden


Bij Fort Pannerden kwamen we met zn allen best verkleumd aan. Snel de fietsen neerzetten en naar binnen. Daar was het gelukkig lekker warm, nadat ze ons hadden verteld hoe de deur van het restaurant open ging...

Aangekomen bij Fort Pannerden

Gezellig


Het eten en het gezelschap was goed en we werden weer lekker warm. Er was zelfs veganistische tomatensoep met vleestomaten. Zouden ze die tomaten zo genoemd hebben om veganisten te pesten? In ieder geval was het een geslaagde stop. 

Geanimeerde gesprekken in het lekker warme Fort Pannerden

Volgende keer met rondleiding?


Misschien als we volgende keer in de zomer gaan, dan nemen we er een rondleiding bij. Als je dat leuk zou vinden, meld je dan bij mij aan dan inventariseer ik of we genoeg deelnemers (minimaal 10) hebben en wanneer iedereen dan zou kunnen die dat wil. 

Even hergroeperen voor de beklimming naar het uitzichtpunt

Uitzichtpunt


Het is toch wel heel mooi om daar even te gaan kijken als er toch bent. Maar niet al te lang, want door de koude wind was niet heel aangenaam vertoeven daarboven.

Jaap wilde er even goed op staan, niet helemaal gelukt ;-)
Als je goed kijkt zie je 2x onze ligfietsen staan

De terugweg


Na een paar 100 meter konden we Kjeld alweer uitzwaaien die met de pont naar Pannerden ging. En na nog een paar kilometer dijk reden we langs de Linge op richting Elst. 

Organiseer je een keer geen oranjetocht.... en dan...
komen er gewoon 4 oranje velomobielen!

langs de Linge
Pas op Reinier, raketaandrijving uitzetten ;-)Bij het RijnWaalPad namen we ook afscheid van Marco, die ging vanaf hier terug naar Alphen aan den Rijn. Hij had wel geluk dat ie de hele terugweg de wind in de rug had. 

Op de terugweg op de Snelbinder

Vanaf hier begon de afvalrace, net voor de snelbinder haakten Johannes en Jaap af, en na de snelbinder waren Ed en ik de hele groep kwijt. Niet erg, zo gaat dat met een toertochtje. Ed besloot ook niet mee te gaan naar mijn huis dus uiteindelijk reed ik het laatste stuk alleen langs het kanaal terug.

En zo ben je weer alleenKanjer had het er wel een beetje moeilijk mee dat hij weer helemaal alleen in de garage werd achter gelaten.

Kop op Kanjer


Tot slot nog wat extra foto's van Kjeld en Jaap. En mijn relive filmpje van de rit. 17 opmerkingen:

 1. Rondleiding door fort Pannerden lijkt me leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was ondanks mijn korte bezoek wel erg leuk en gezellig. Tegen de wind in op de dijk viel mij wel zwaar tegen. Maar de terugweg ging redelijk makkelijk. Hopen dat ik de volgende keer fit ben en mijn velomobiel heb.

  En ook mij lijkt een rondleiding erg leuk. Ik woon er dicht bij en was er nooit binnen geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat de terugweg mee viel dan! Die van ons viel ook heel erg mee :-). Ik heb je opgeschreven voor de rondleiding.

   Verwijderen
 3. Was een leuke tocht, alleen wel heel koud door die gure wind op de dijken. Normaal ben ik niet zo'n koukleum, maar vandaag...
  "Gelukkig" hoefde ik er onderweg maar vier keer uit voor een plaspauze en kon ik daarna even wat harder rijden om op te warmen en jullie weer bij te halen. Volgende ritje gaat de toerkap er weer op.
  Als het me uitkomt wil ik wel mee met een rondleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had nog wel een route met weinig bomen uitgezocht voor jou Reinier ;-), dacht dan is de drang iets minder misschien :-P. Je krijgt sowieso bericht als we weer gaan en de rondleiding willen doen. Ik zal dan meerdere data uitkiezen zodat we misschien met zn allen 1 van die data wel kunnen.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dank je Wilco, en ik was nog wel ziek deze week. Zelfs nog even bij de dokter geweest om er zeker van te zijn dat fietsen geen averechtse werking zou hebben dat ik nog zieker zou worden. Gelukkig zei de dokter dat ik wel gewoon mocht fietsen :-). Maar niet naar Amsterdam op en neer, wel ritjes van 70-80 km per dag ofzo. Zodat ik ook nog een beetje kan bijkomen wel ;-).

   Verwijderen
 5. Mooi verslag. Rondleiding lijkt mij leuk. Tot +28 graden Celsius ga ik mee😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, in het fort is het sowieso koel op een hete dag, dus het heeft altijd voordelen om die rit te doen als het heel warm of heel koud is ;-). Ik heb je genoteerd voor de rondleiding als ik genoeg mensen heb (10-15) dan ga ik even bellen met Fort Pannerden en het tarief bepalen. Daarmee kunnen we dan inplannen wanneer we het gaan doen.

   Verwijderen
 6. Ik vond het een geslaagde dag Roef! Ik heb ook wel interesse om een rondleiding te krijgen in fort Pannerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Roef, dit was weer een geslaagde tocht. Zet mij ook maar op de lijst voor een rondleiding. Hopelijk is het dan iets warmer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Roef, zet mij ook maar op de lijst, ik ga graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat er zoveel belangstelling is, jullie staan allemaal op de lijst. Momenteel staat de teller op 9, maar aangezien er zoveel interesse is verwacht ik dat nummer 10 niet moeilijk te vinden zal zijn. Dus ik zal binnenkort eens contact opnemen met het Fort. Wordt vervolgd, er zijn dus nog 6 mensen die mee kunnen doen met de rondleiding dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgende keer probeer ik er ook eens bij te zijn Roef, het lukte vandaag helaas niet. En mocht dat mèt rondleiding zijn dan ben ik bij deze nummer 10 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Roef,

  leuke foto's!

  groeten van Jeroen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Jeroen. Niet allemaal door mij gemaakt. Maar ik mocht die van Kjeld en Jaap er ook bij zetten. :-)

   Verwijderen