vrijdag 9 maart 2018

Groen licht

Retourtje Amsterdam

Afgelopen woensdag ging om kwart over 4 de wekker. Ik moest namelijk om 11 uur in Amsterdam zijn. En dan moet ik dus om 5 uur wegfietsen. Gelukkig had ik al veel voorbereidingen gedaan, dus zat ik om 5 uur ook daadwerkelijk in mijn fiets. 

De eerste 2 uur in het donker, bij Veenendaal werd het pas licht

Speciale dag


Dit was niet zomaar een bezoek aan het genderteam van het VUMC. Nee, vandaag zou ik te horen krijgen of ik al toe ben aan mijn borstoperatie. Maar aangezien ik zelf geen problemen hierin zag, dacht ik niet dat het zo spannend zou zijn. Ik ging er eigenlijk wel vanuit dat dat goed zou komen. 


Mooie snelle heenreis


De heenreis was mooi en snel, al had ik geen groene golf op de Boelelaan. En moest ik ook nog eens 2x oversteken. Met nog een pitstop in Veenendaal bij Jaap, voor een grote boodschap stapte ik de draaideur rond 10.40 binnen, ruim op tijd dus.

Mooie blauwe luchten, heerlijk weer
Hier nog rood licht op de Boelelaan

De metingen


Bij de doktersassistent kon ik meteen terecht, wat resulteerde in dat mijn hartslag nog vrij hoog was. Maar mijn bloeddruk was goed. Voor de rest woog ik ineens onder de 60 kg (waarschijnlijk vochtverlies, want ik zit nu weer tegen de 61 aan zoals normaal). Ik moet hiervoor op een bia meter staan, met zo van die 2 staafjes in de hand en een beetje met de armen gespreid. Die meet dan mijn vetpercentage enzo. Wel leuk dat ze dat doen, dan kan ik zien hoe dat verloopt sinds ik nu bijna een jaar testosteron extra heb. 

Het groen licht gesprek


Het groen licht wordt altijd door een arts gegeven, en aangezien ik de operatie in een ander ziekenhuis doe en ik bij de endocrynoloog (hormoondokter) in het vu al bekend ben, deed deze het gesprek voor het groen licht voor de borstoperatie. Ook gelijk een korte checkup hoe het met mij gaat en met het gebruik van de testosteron. Ik kan altijd goed overleggen met deze arts, erg fijn. Zoals ik al verwacht had kreeg ik gewoon groen licht. En ze zou hierover een brief sturen naar het ziekenhuis waar ik geopereerd ga worden. 

Kijk op de terugweg moest ik ook nog even wachten op groen

En kreeg ik dus ook groen licht uiteindelijk :-D

Botscan


De arts wilde wel dat ik nog een DEXA scan (botscan) ging laten maken, omdat de waardes aan de lage kant waren een jaar geleden. Dus deze staat nu ook ingepland. Weer een extra ritje naar Amsterdam, want het kon niet samen vallen met de afspraak met de psycholoog helaas. 

Vampieren


Bij de endocrynoloog mag ik over een half jaar mij weer melden. Maar ik moest vooraf nog wel even langs de vampieren om wat bloed af te staan ;-). Gelijk weer 6 buisjes bloed lichter. Daarna kon ik weer op mn gemakje terug naar huis fietsen.


De terugweg


Op de terugweg ben ik nog even langs mijn zus gereden en heb daar thee gedronken. Later bedacht ik mij dat ik wel eens een andere route wilde nemen en ben ik via het pontje bij Amerongen overgestoken en vervolgens via de brug bij beneden Leeuwen de Waal over gegaan. Daar begon het te regenen, dat varieerde van wat hardere regen tot ineens weer even droog of gewoon een beetje gespetter. Toen ik thuis was, was ik behoorlijk kapot. 

langs het Amsterdam Rijn kanaal
Bij Utrecht in de buurt

Borstoperatie gepland!


Vanochtend belde het Slotervaart Ziekenhuis om mijn operatie in te plannen. Die staat nu gepland voor 5 april 2018! Ik was eerst even bang dat ik weer achteraan de lijst was geplaatst toen ik de afgelopen dagen gebeld had, dat zou betekenen dat het november/december zou worden. Maar niets bleek minder waar. Nu dus dingen afronden en regelen en zorgen dat ik in topconditie ben voor de operatie!

18 opmerkingen:

 1. Spannende tijden Roef! En ik vind het altijd weer leuk te lezen dat je je hand ook niet omdraait voor een rit naar Amsterdam. Zet je daar je Strada gewoon aan de straat of in een of andere stalling?

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vroeg ik mij nou ook net af. Waar zet hij die Strada neer?

   Verwijderen
  2. Victor werkt bij het vu en heeft mij de weg gewezen naar de personeelsparkeergarage . Daar staat ie als ik bij het vu ben . Dit keer zonder slot . Dat was ik vergeten. Maar denk dat als ik een uurtje weg ben en hij staat niet in het zicht van de straat dat hij er altijd nog wel staat als ik terug kom. Bij transvisie staat hij meestal gewoon aan de zijkant van het gebouw . Daar is hij in de winter iets zichtbaarder dan in de zomer vanwege begroeiing. Maar heb er nooit problemen mee gehad. Ben daar meestal een uurtje of twee.

   Verwijderen
 2. Klasse Roef,
  Niet alleen dat je dat stuk fietst, maar vooral ook je openhartige verhalen over je transitie. Kan alleen maar bijdragen aan meer begrip.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat Roef! Weer een stap verder op de weg die je gekozen hebt, mooi dat je het voor elkaar bokst!
  En verder sluit ik me bij de rest aan, petje af voor de afstanden die je aflegd! Dan mag je best een beetje moe zijn als je thuiskomt.......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben er super blij mee, kan ik weer een stap vooruit. En die afstanden gaan beter als ik net mijn injectie heb gehad dan aan het eind. Maar gaat goed.

   Verwijderen
 4. Je mag wel een extra shotje testosteron met zo veel fietskilometers!
  Voor mij trouwens ook groen licht, ik heb gisteren deze besteld:
  http://s.aliexpress.com/UNfu2MNj

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lag inderdaad aan mijn testosteron op dat moment ;-). Afgelopen weekend ging het weer als een tierelier nadat ik donderdagavond weer toegediend had gekregen. Gefeliciteerd met je groene licht Reinier ;-).

   Verwijderen
 5. Inderdaad, Roef, je moet erg sterk zijn om dat allemaal te kunnen presteren. Ook mijn petje af. En ik hoop dat je goed hersteld bent tegen het weekend van 4 mei om naar het Ligfietsers.be Treffen te komen. Zou erg leuk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag de eerste 6 weken niets tillen, dus velomobielrijden zit er dan nog niet in. Ik ga ervanuit dat ik gewoon 2 maanden uit de running ben kwa fietsen. Hoop dat jullie een goed treffen hebben! En misschien een volgende keer dat ik wel kan komen.

   Verwijderen
 6. Als jij aan het einde van je leven terugkijkt zul je in ieder geval niet snel gebukt gaan onder het zelfverwijt dat je geen keuzes durfde te maken en niet gedaan hebt wat je zelf wilde :-)))

  Die keuzes zullen gepaard zijn gegaan met momenten van twijfel en na de ingrepen momenten van spijt vooral als het onomkeerbaar is en dat besef pas goed doordringt. ( vooraf weet je dat wel, maar voel je het niet )

  Ik heb er geen idee van hoe krachtig je uiterlijk in overeenstemming brengen met je innerlijk kan zijn als dat niet klopt, maar ik zie van jou dat het heel erg sterk moet zijn.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal zeer zeker een shock opleveren in positieve of negatieve zin, maar ik weet zeker dat het de juiste keuze is voor mij. Ben me daar ook heel bewust van.

   Je moet je voorstellen dat ik eigenlijk constant in een corset (hesje) rondloop, en dat benauwd mij heel erg, met fietsen is mijn hesje veel minder strak, maar dat voelt ook niet prettig. Ik ben straks heel blij als ik gewoon zonder hesje vrij kan ademen tijdens het wandelen, fietsen, hardlopen, whatever.

   Een bh wil ik sowieso niet meer dragen, en zonder hesje krijg ik binnen de korste keren last van mijn rug. Dus ondersteuning is nu echt noodzakelijk. Het zal daarom sowieso een opluchting zijn als ik kan bewegen zonder dat corset.

   Verwijderen
 7. Een van de grappigse kranten stripjes die ik me herinner vond ik een oudere man en een vrouw op het strand, waarvan hun lichamen gewoon gespiegeld waren.

  De man verweet de vrouw geen schaamte te hebben dat ze er zo ( topless ) bijliep. Omdat die man er exact net zo uitzag ( dikkere/oudere mannen hebben vaak ook borsten ) is dat natuurlijk absurd.

  Vroeger was had ik de borstkas van een rillende poedel totdat ik naar de sportschool stapte en borstspieren ontwikkelde. Tot ik daar mee stopte ( heb nog wel een halterbank op zolder ) en er ook nog een speklaagje overheen kwam. Feitelijk zou ik ook een kleine maat BH kunnen dragen...

  Maar ik besef dat dit een stap in het proces is en dus erg belangrijk voor je is, ik bedoel bovenstaand gebabbel ook niet als "nergens voor nodig" Ik wens je veel success en een geode afloop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is nog wel een verschil tussen een BH kunnen dragen en niet zonder kunnen omdat je een te grote cupmaat hebt Quezzzt. Er zijn overigens ook een hoop vrouwen die hiermee te kampen hebben. Ik kan sinds kort pas een beetje hardlopen omdat mijn hesjes iets beginnen te rekken en ik dus iets meer adem krijg. Met zo'n hesje fietsen kan ik nog steeds niet. Ofwel ik lig voorover op mijn racefiets en dan gaan ze hangen in het hesje en wordt het hesje benauwd, ofwel ik lig in mijn ligfiets en heb ik hetzelfde probleem, alleen hangen ze dan meer naar buiten. Als ik rechtop ben dan hangen ze normaliter naar beneden en aangezien ze ook die kant op platgedrukt worden door mijn hesje heb ik daar veel minder last van benauwdheid mee.

   Overigens kies ik voor meer gevoelbehoud, want betekent dat het resultaat niet zo plat mogelijk is, maar ook weer geen cup A. Dat is voor mij ook geen must. Het is gewoon fijn om van die cup D af te zijn.

   Verwijderen
  2. En gewoon vrij te kunnen bewegen, zonder dat ik last heb van iets wat niet bij mij hoort.

   Verwijderen