maandag 5 februari 2018

Een noordelijke LOL rit

Zondag 4 februari

Accu's


Vanochtend is mijn eerste accu definitief afgeschreven voor avond en nachtgebruik. Overdag doet hij het nog wel lang genoeg met dagrij verlichting, maar vanochtend was hij op de maximale stand na ongeveer 1 uur al leeg. Gelukkig had ik nog 2 andere accu's bij me en ben ik daar prima mee thuis gekomen. 

Heenreis naar Zutphen


De heenreis verliep stroef. Ik had het idee dat mijn fiets niet vooruit te branden was. En het voelde nou ook niet echt zo ontspannen dat ik dacht dat ik niet genoeg energie erin stak om vooruit te komen. Maar goed, ik had gelukkig ruim de tijd genomen en was daardoor rond 10 over 9 in Zutphen. De eerste 2 uur had ik het idee dat het wel een stuk harder waaide en het laatste uur ging het ook net iets vlotter. Wel heb ik 2 sneeuwbuitjes onderweg gehad.

het begon al met sneeuw
na een klein uurtje fietsen nog steeds donker...


Gelukkig staat er hier geen water op het fietspad. Dat scheelt een hoop omrijden.
Wat een plaatjes zo bij zonsopgang


helaas ook een stuk weg afgezet, dus toch maar een stukje terug andere route gepakt

Met LOL naar Nieuw Heeten


De meeste keren als ik met LOL meefiets dan gaat de rit richting het zuiden, wat betekent dat ik na de pauze ergens afhaak richting Nijmegen en lekker op tijd rond een uurtje of drie weer terug in Nijmegen ben, met wat geluk zelfs voor 14 uur soms. Maar deze keer stond de wind ongunstig en dat betekende dat we richting het Noordoosten gingen rijden.

De start

2 open liggers


De kou weerhield een hoop velomobielrijders niet om mee te gaan. Maar zelfs 2 open liggers waagden zich in ons gezelschap vandaag. Al hebben ze het wel even koud gehad, toen we een lang stuk de wind vol op kop/voet hadden. De telling kan je nalezen op de blog van Wim.

Wel mooi langs dat hoge water rijden
Niet slecht voor een achteruit foto los uit de hand
En wel 5 Strada's waren van de partij
Mooi zonnig winterweer!


Pauze zonder appeltaart 


LOL zonder appeltaart is als Roef zonder een lekke band. Wat een geluk dat we niet beiden hebben hoeven missen. Nee zonder gekheid, het cafe waar we neerstreken had inderdaad geen appeltaart, maar er waren nog zeker andere lekkere dingen die ik voorbij heb zien komen. Zelf had ik boterhammen mee en was het voor mij niet meer dan een kop thee. Mijn lekke band heb ik hier ook gelijk geplakt. Ik was wel wat bezorgt over de buitenband, denk dat ik deze maar ga afschrijven, zat een beste jaap in. Maar gelukkig hierna geen last meer gehad van lekke banden.

Zelfs zonder appeltaart is het gezellig ;-)

Wind mee


Na de pauze kregen we dan eindelijk de wind in de rug. Ik had gedacht dat ik dan iets rustiger kon rijden, maar de LOL'lers hielden er de vaart flink in. Ik merkte nu echt wel dat die 92 km wind tegen een flinke impact had gehad voor mij. En waarschijnlijk reed ik al iets langer met een zachtere band rond hiervoor. Dus wind mee of niet, het was voor mij nog steeds pittig trappen. 

Niet de enige


Achteraf bleek dat ik niet de enige was die het een pittig ritje vond. Ook Nico meldde later op de app dat hij het idee had niet vooruit te branden te zijn. En ook onze Polenheld die deze dag de elfstedentocht uitgereden heeft bevestigde dit. Het zal wellicht ook met de weersomstandigheden te maken hebben gehad. 

Terug naar Dieren


Ik besloot om met Paul mee terug te rijden richting Dieren. En dan daar nog even een korte stop te maken. Ik merkte dat ik op begon te raken. En dan kan ik het beste de rit in stukjes hakken, zodat het behapbaar blijft. We werden door Nico nog even vriendelijk door Zutphen geloodst en daarna kon ik lekker achter Paul aan rijden. Bij Paul thee gedronken en het restant van mijn 10 boterhammen opgegeten. 

Achter Paul aan naar Dieren

De laatste loodjes


Nadat ik weer op de weg richting Nijmegen was ging het op zich wel weer redelijk met fietsen. Al zaten er geen echte sprintjes meer in ofzo. Uiteindelijk reed ik rond half 6 Nijmegen in. Gelijk maar even langs de friettent gereden. En rond 6 uur zat ik thuis lekker te eten. Wel helemaal kapot na een winterse rit van 187 km.

Ik was thuis na zonsondergang


4 opmerkingen:

 1. 187km........respect Roef.

  En dan maar 1 lekke band ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wim! Ik merk wel dat mijn conditie achteruit is gegaan door minder te fietsen in januari, maar ach, het is winter, dus dan mag het ook wel even op een lager pitje.

   Verwijderen
 2. Ik ga met Wim mee Roef......RESPECT!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen