zaterdag 1 mei 2021

1000 km (+ 300 km) door Nederland Zoeven deel 2

Dag 2 Veluwe - Nijmegen - Brabant 363 km


Wonder boven wonder heb ik wel 4,5 uur geslapen! Ik sta weer om 3 uur op. Ik weet nu alles te vinden om mijn pap te maken. Dus na mijn eerste toiletgang begin ik daar meteen aan. Daarna check ik hoeveel brood ik nog heb van gisteren. En blijkbaar is dat nog 8 boterhammen, dus heb de helft maar opgegeten. Die stop ik in mijn broodtrommel en ik smeer er nog 4 bij voor de zekerheid. Daarna kan ik mijn pap gaan eten. Leo is inmiddels ook wakker. Om half 5 halen we de velomobiel uit de bus. En als ik hem heb ingepakt wandel ik nog een rondje van 10 minuten. We rijden weer rond dezelfde tijd van huis als gisteren. Terug bij het startpunt moeten we omkeren. En mijn tempo ligt vandaag nog niet zo hoog. Dus ik laat Leo vooruit rijden.


Wat is het weer genieten van het mooie begin van de dag!Na een uur gemiddeld 22 te hebben gereden moet ik mezelf er toch toe gaan zetten om wat meer gas te gaan geven. Met deze snelheid ben ik natuurlijk nooit op tijd terug. Dat gaat gelukkig goed. En dan kom ik onverwachts bij een brug die net weer dicht gaat Leo tegen. Ik kan vrij snel doorrijden. We komen ongeveer gelijktijdig in Woerden aan waar we Henri en Jurian ook treffen.


Het eerste fotopunt vandaag in Woerden

Leo vertrekt gelijk met hen. Ik rij lekker alleen dit stuk. En probeer de snelheid er een beetje in te houden omdat ik weet dat er nog veel klimwerk aankomt. Het gaat best goed.


Ik kan niet stoppen met mooie plaatjes schieten

In Utrecht kom ik ze weer tegen na een paadje met veel scherpe bochten. Dat is dus echt niet ideaal voor de velomobiel. Als we Utrecht weer uit zijn ga ik vooruit. Al gauw begint het eerste klimwerk, maar dit is relatief goed te doen met de velomobiel. Naar beneden gaat het met 60 km/h. Daarna door Woudenberg richting Ede. En hier gaat de route over de ginkelse heide richting de veluwe. Er zit helaas een heel stuk zandpad in. Waar ik niet harder durf dan 30 km/h naar beneden ook zitten er af en toen stenen in het pad waardoor het weer afremt als je iets omhoog gaat.


Zandpad op de veluwe

Ik rij een verkeerd pad in en moet terug. Het groepje van Leo rijdt achter mij langs. Als ik aan het eind van het zandpad de grote weg oversteek staat Paul daar met zijn QV. Hij zit te denken om ermee te stoppen. Wel jammer vind ik. Hij zegt dat ie te weinig getraind heeft, maar dat is bij mij niet heel veel anders. Ik stuur hem mijn live track zodat ie kan zien waar ik ben. En ik weet niet wat hem uiteindelijk toch over de streep heeft getrokken, maar in ieder geval krijg ik later bericht dat hij toch doorfietst! Ik rij weer door naar het volgende fotopunt. Daar tref ik Leo en consorten aan.


Met Prinses Beatrix op de fotoVanaf hier rij ik als een haas door naar mijn eierstop. Vandaag bij Ytsje! Daar moet ik gelijk nodig naar de wc. En mijn eieren zijn ook al in de maak. Echt een top service! Als ik gegeten heb ga ik even een rondje wandelen. Even rustig wandelen doet me goed. Als ik terug ben nog even mijn waterzak bijvullen en weer een banaanloos adres. Dus weer 2 appels voor onderweg. Zo kom ik in ieder geval wel aan mijn fruit. Als ik weer onderweg ben rij ik verkeerd. Ik denk dat de route over het snelfietspad blijft gaan, maar blijkbaar gaat ie via de andere kant van Lent. Nou ja, aangezien het stuk dat ik rij net zo ver is rij ik maar door tot ik weer op de  route ben. Dan via de Snelbinder richting de St Annastraat. Bij het Radboud ziekenhuis bel ik Reinier op. Dat ik in de buurt ben en over het snelfietspad naar Molenhoek rij om via de nieuwe fietsbrug naar Cuijk te rijden. Hij gaat kijken of hij een stukje mee kan fietsen. En als ik bijna bij Beers ben zie ik hem in mijn spiegel.


Met Reinier toeren
Echt leuk om een stukje samen te rijden. Hij rijdt helemaal mee tot aan Boekel. Daar moet ik een foto maken van Zoefje met een beeld van Leontien van Moorsel.


Met het beeldje van Leontien van Moorsel op de foto en Reinier op de achtergrond

Als ik weer alleen rij merk ik dat ik het allemaal heel saai ga vinden. Ik moet nog 125 km door dit landschap. En dan komt er ook nog een echt rotstuk langs een kasteel met een slagboom met boomwortel ernaast. Het gaat allemaal, maar het gaat heel traag.


Zo slecht wegdek dat ik liever naast de weg rij....


Na dit intermezzo rijd ik langs Den Bosch en daarna door Engelen. 


Ik denk dat dit Engelen is?


Ik bel wat met wat mensen. Mentaal zit ik er even doorheen. Maar dan ineens zie ik een Quest in mijn achteruitkijkspiegel. Hij komt naast me rijden en het blijkt de collega van Leo te zijn die ook dezelfde tocht rijdt, hij heet Egon en weet ook al dat ik Roef heet. Hij blijft bij mij rijden. En het is heel gezellig. Ik krijg weer zin om te fietsen. En voel me gelijk weer een stuk beter. In Babylonienbroek maken we een foto bij een beeld van Marianne Vos.


In Babyloniënbroek

En dan rijden we door naar de rotonde waar we ook een foto van moeten maken.


De Rotonde in Meeuwen


Het doet me echt goed om met een maatje te rijden nu. En we vorderen ook goed.


Super leuk om samen te rijden!
Totdat we in stedelijker gebied komen. Daar ben ik ineens echt op. Blijkbaar heb ik niet meer de kracht om echt op te trekken.


Vanaf hier gaat het al wat rustiger


En de Brienenoordbrug is best wel te doen, maar het gaat gewoon niet heel snel omhoog. Door Rotterdam houdt ook vreselijk op. Maar goed, we koersen nog steeds op een schappelijke tijd. Al zal Leo wel allang binnen zijn denk ik. Het laatste stukje rij ik alleen want Egon slaat iets eerder af richting zijn huis. Als ik aankom in Delfgauw blijk ik de eerste te zijn! Ik ben er weer netjes om dezelfde tijd trouwens 21.20 uur. En ga dus weer hetzelfde riedeltje als gisteren doen. Even wandelen en eten.


Wat een service!


Inmiddels komt Leo ook binnen rond kwart voor 10. Hij had nog gegeten onderweg met de mannen. Die zitten op de camping en wilden dat graag wat logisch is wel. Ik lig ongeveer rond dezelfde tijd in bed, maar mag van mezelf 1 uur later opstaan en starten dus. Egon gaat ook rond 6 uur van start, dus dan komen we elkaar waarschijnlijk wel weer tegen.


Deel 1 en Deel 3 zijn hier te lezen

7 opmerkingen:

 1. Ik wordt er al moe van als ik het lees. Wat een dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er echt van genoten. En kan nu ook weer zelf nagenieten van het verslag dat ik geschreven heb. Ik denk eerlijk gezegd dat ik juist mijn energie weer heb teruggekregen van dit avontuur.

   Verwijderen
 2. Heel erg leuk verslag en wat een mooie selectie plaatjes! Ik ga in Juni de Climate Classic rijden van Utrecht naar Groningen, dat is maar 200 km of zo, maar ja de volgende dag ook weer terug! Eten en drinken blijft voor mij het lastigste onderdeel, vergeet het vaak en dan breekt het me op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eten is voor mij ook lastig Arjen, zeker na meerdere dagen. Ik val altijd toch een hoop af met zo'n rit, daarom is het zaak dat ik elke dag dat ik niet fiets ook gewoon veel eet. Zodat ik wat reserves heb voor dit soort tochten.

   Verwijderen
  2. Voldoende eten dus, ik eet wel een hele hoop hoor. Maar het is nooit genoeg om alles aan te vullen wat ik verbrand.

   Verwijderen
 3. 👍 Niet alleen fietsen maar ook foto’s maken moet je hobby zijn. 😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het vooral fijn om mijn ervaringen te delen met anderen. En de foto's maak ik ook daarom vooral. Gewoon om de sfeer van de rit/dag te weergeven. Ik word er gewoon heel blij van :-D. Er zijn ook wel dagen dat ik alleen maar fiets en verder geen of weinig foto's maak. Maar dan rij ik gewoon te hard eigenlijk ;-). Genieten van je omgeving hoort grotendeels bij de beleving!

   Verwijderen