vrijdag 21 oktober 2016

Ups en downs

Herfstdipje


Al even geen verhaaltjes meer en mensen beginnen ernaar te vragen wanneer er weer wat komt. Dus bij deze beken ik dat ik een fietsverhaaltjes dip heb. Altijd al een beetje last gehad als de blaadjes gaan vallen. En deze herfst ook weer een fietsdipje. Ik fiets dus even wat minder. Gisteravond heeft Ed ook nog gezorgd dat er nog wat meer blaadjes van de "struiken" uit mijn tuin in de korf kwamen.

Geschrokken


Afgelopen zaterdag reed ik s avonds rond een uur of 8 over de Dukenburgsebrug naar huis. Ik hoorde ineens banden piepen op de weg naast het fietspad. En kneep in de rem. Vervolgens zag ik een auto met hoge snelheid zich om een auto heen slingeren en daarna in een slip over het fietspad voor mij duiken. Hij kwam met zijn neus in mijn richting aan de andere kant van het fietspad tot stilstand. De auto waar hij omheen geslingerd was stond eveneens stil. Maar die reed door nadat duidelijk was dat de gecrashte auto niet direct wegreed. Er kwam een man uit de passagiersdeur van de gecrashte auto. Ik ben er rustig heen gereden om te vragen hoe het ging. De man antwoordde: Alles okee, niets aan de hand. Daar dacht ik zelf toch anders over, dus ik ben iets doorgereden en heb de politie gewaarschuwd. Zij waren redelijk snel ter plekke. Ik heb mijn naam en telefoon nummer achter gelaten en ben verder gereden. Later besefte ik pas dat ik best bang was geweest dat de man mijn richting uit zou rijden als hij daar weg wilde komen. En dat ik het ook best eng vond hoe hij had gereageerd.

Deze foto heb ik gemaakt toen ik langs de gecrashte auto reed

Samen met deze foto, ik had dus gehoopt dat daar het nummerbord op te lezen viel. maar ik durfde niet te flitsen.

Toen ik later terug reed over de brug heb ik deze 2 foto's nog gemaakt. 

De auto was dus verwijderd. 

Vriendelijke agenten


Vanochtend toen ik terug reed vanaf de tandarts werd ik aangehouden door 2 agenten omdat ik op de weg reed hier.
Toen ik vertelde dat ik niet op het fietspad hoefde te rijden, en dat ik het veiliger vond op de weg omdat het fietspad daar erg smal is, namen ze dat aan. De politieagent maakte nog een opmerking dat hij hoopte dat ik geen zadelpijn kreeg. ivm met deze sticker.


7 opmerkingen:

 1. Ik heb even op de link geklikt, maar is dat fietspad zo smal of lijkt dat maar zo?

  Ik ben trouwens nog nooit door de politie aangehouden, omdat ik op 'de rijbaan van de auto's' reed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het fietspad is "breed genoeg" maar je kan niemand inhalen, en om erop te komen moet je 2x een haakse bocht maken of een stuk over de weg rijden. En als je dan toch al met 40 km/h naar beneden rijdt dan blijf ik meestal op de weg daar. Ik ben wel eens meer door de politie aangehouden dat ik op de weg reed. Tijdens mijn DCT werd ik zelfs het onverlichte fietspad met scheuren door boomwortels opgestuurd door meneer agent. Maar goed, ik heb het netjes gedaan. Het gaat je alleen maar meer tijd kosten anders.

   Verwijderen
  2. Ken het fietspad, geloof dat ik daar zelfs een KOM heb. Een van de meest beroerde fietspaden van Nijmegen met onderaan een haaks bocht. Ben daar een keer rechtdoor gereden en kreeg toen een paar tegenliggers. Zo smal, ging niet.
   Overigens heeft deze weg ook bij mij een blog opgeleverd zie http://intellifiets.blogspot.nl/2016/07/zwaar-trappen.html
   Ik fiets er altijd op de weg, al mag ik dat formeel niet met mijn DF.

   Verwijderen
 2. Vreemd verhaal met die auto's. Je vraagt je af wat daar aan de hand was. Trouwens dat smalle fietspad(je) ken ik. Heb ik wel eens gebruikt op weg naar de Cycle Vision in Venray.

  Zijn die stickers trouwens zelf gemaakt of te bestellen bij de vereniging?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb ze meegenomen bij het herfsttreffen. Daar werden ze uitgedeeld Paul. En ja, vreemd verhaal. Ben benieuwd of ik er ooit nog wat van terug hoor.

   Verwijderen
 3. Ik miste je ritten al op Strava, maar wat wil je na zo'n fantastische septembermaand. Een beetje rust kan geen kwaad en het fietsplezier komt vanzelf terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, en het is mijn vervoermiddel. Dus fietsen doe ik sowieso wel als ik ergens heen moet. Dus komt vanzelf wel weer. Plezier erin houden is het motto!

   Verwijderen