maandag 24 oktober 2016

Een zonnige LEL

Meerijden


Ik was blij dat ik vandaag met Gerrit mee kon rijden naar de LEL. Aangezien ik gisteren al naar Amsterdam op en neer was gefietst (236 km). En dat een heel koude ervaring was geweest en ik pas tegen 23.00 uur thuis was van die rit. Vanochtend dus naar Gerrit toe gefietst en Kanjer in zijn garage geparkeerd. En vanaf Heteren meegereden met de auto naar Lelystad. 


Het was erg mistig  EN koud onderweg naar Heteren

Wat is de LEL?


Voor degenen onder ons die nog nooit van de LEL hebben gehoord. Dit is een individuele tijdrit van Lelystad naar Enkhuizen en weer terug over de houtribdijk. Dit is de dijk die tussen het markermeer en het IJsselmeer in ligt. 

De dijk die je in de verte naar rechts ziet lopen en dan moet je er nog even 24 km bij aan denken

Kapjes dag voor Q777


Het was uiteraard weer een feest om een hoop bekenden weer te zien. Zo was Piet Andringa er, die ik ken van Strava. Met zijn mooie lichtgewicht Q777.

Q777 nog zonder kap

En hier me Wim Schermer kap (als ik me niet vergis)

Maar uiteindelijk van start met een ICB kap

Piet verdient wel wat respect. Niet alleen werd hij uiteindelijk 4e na 51 km binnen 58 minuten te hebben volbracht, maar ook reed hij die dag heen 60 km en terug 127 km.

Piet net na de race

Bloggers


Ook Cees van Rozendaal, die mij afgelopen herfsttreffen voortreffelijk heeft geholpen als achterrijder, was van de partij. Wel met de auto gekomen, maar dat mag de pret niet drukken. Want filmpjes zijn belangrijker dan tijd bij Cees, wat ik een heel gezonde instelling vind. Zo kunnen wij toeschouwers ook nog mee genieten van de echte race.

De Psychische voorbereiding van Cees
En de flitsende start

Belle was erbij als toeschouwer. Op haar blog is een mooi verslag te lezen met oa de uitslag van de tijdrit.

Matthijs besloot na lange tijd ook weer eens een blogbericht de wereld in te sturen met een hele hoop foto's. Als je goed zoekt kan je mij er ook nog tussen vinden. 

Ik heb Matthijs ook gespot


En uiteraard Bocycle. Die heel erg zijn best heeft gedaan en zijn recordtijd op de LEL flink verbeterd heeft. 
Even een proefrondje


En de start van Bocycle

En niet te vergeten Wim Schermer stond ook weer aan de start.

Nieuwe mensen in ligfietsland


Ook kwam ik weer wat nieuwe mensen tegen. Pieter Jan bijvoorbeeld. Hij blijkt een fanatiek fietsforens te zijn. Zijn woonwerk verkeer rit is maar liefst 73 km enkele reis. En dit probeert hij 3x per week te doen op de bukfiets. In eerste instantie was dit een racefiets. En later nog geprobeerd om het met een speed pedelec te doen. Maar dat gaf geen echt sportief gevoel. En nu in afwachting van een DF die waarschijnlijk volgende week geleverd gaat worden. Voor de fanatiekelingen onder de lezers, jullie zijn gewaarschuwd. Deze Pieter Jan haalde op zijn proefrit zonder racekap en andere voordelen al een gemiddelde van 44 km/h. 

Ook was er iemand die met een Strada meedeed. Die ik nog niet kende.

Hij had bij voorbaat al een lekke band en links Pieter Jan met zijn hond Maar uiteindelijk toch gemiddeld 30 km/h! Petje af.
Verder waren er nog vele bekende en onbekende mensen bij. Er waren  veel toeschouwers en het weer was prachtig! Iedereen bedankt voor de leuke dag!


De langzaamste rijder met de grootste lol

De enige en dus snelste vrouw die meedeed, respect!

Een bekende van een tochtje Amersfoort - Emmerich

Theo heeft ook zn best gedaan
Ready for take off

De een na snelste

De snelste jongere

De allersnelste
Een welverdiende 3e plek 
Ymte net na 51 km in 49 minuten te hebben gereden
De nr 1 en 2 zijn even aan het napraten
Toch altijd wel mooi als je meer velomobielen naast elkaar ziet staan

Een mooie plek om deze sticker op te plakken, of moest daar iets anders zitten?


Een mooie afsluiting van de dag toen ik terug fietste naar Nijmegen

10 opmerkingen:

 1. Mooi uitgebreid verslag Roef! Met oog voor deelnemers en toeschouwers. En als deelnemer kan ik er van genieten de race (dag) op deze manier terug te lezen en zien. En inderdaad kapjesdag voor Q777. Mijn bestelde kap komt eind oktober, maar Ymte was zo aardig mij een demo kap te lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook genoten van deze dag. Heerlijk om iedereen weer te zien en te spreken, volgende keer kom ik wel op de fiets. Moet ik het wat beter plannen.

   Verwijderen
 2. Leuk verslag Roef! Afgelopen zaterdagmiddag zag ik Ymte, Pieter en vooral Daniel in Dronten al druk in de weer met (rode binnen-)banden et cetera, en na o.a. jouw verslag had ik er toch wel eens bij willen zijn (als toeschouwer in elk geval). Volgend jaar misschien...

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs ik zit eraan te denken om gewoon mee te doen. Als ik met de fiets ben lijkt me dat wel eens leuk. Al zal ik wel als eerste moeten starten om de prijsuitreiking niet te missen ;-).

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen, ik ben nog nooit bij de LEL geweest.

  Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aanrader, je had zelfs bij het keerpunt kunnen gaan helpen. Dat is voor jou denk ik dichterbij ;-).

   Verwijderen
 4. Volgend jaar de fiets maar eens richting Lelystad sturen. Ik dacht dat ik vreselijk uit vorm was, zie ik net dat ik gewoon een lekke voorband heb. Ik was zondag overigens de hele dag wat gammel, dus toch goed dat ik niet gegaan ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had Ed ook gisteren. Je hebt het niet altijd meteen door als je een lekke band hebt. Zeker niet als je normaal sneller dan de rolweerstand rijdt lijkt me. Ik kom zeker kijken als jij meerijdt :-D!

   Verwijderen