maandag 13 maart 2017

Rustperiode voor Kanjer?

Jullie hebben al een tijdje niets meer van mij gehoord. En er waren ook veel mensen die zich afvroegen waar mijn ritjes op Strava bleven. Dus bij deze de uitleg. Ik had al gemeld dat ik griep had tijdens de tocht op de 18e met de NIJL. Maar dat ging redelijk wel over. Alleen woensdag kreeg ik ineens weer hoge koorts. En vanaf die tijd heb ik op bed gelegen. In het weekend was dat nog niet over en steeg de koorts, dus toch maar even bij de huisartsenpost langs geweest op zaterdag. Met hulp van Reinier. De huisarts daar constateerden een amandel onsteking. Ik kreeg antibiotica voorgeschreven en hoopte dat ik minder last zou krijgen. De maandag erna bij de huisarts langs geweest en toen sloeg het nog niet aan. Ze wilde het toch nog een dagje afwachten. Maar dinsdag was het nog niet veel anders. Dus ben ik woensdagochtend naar de huisarts geweest weer. En deze heeft een breder antibioticum en nog wat  extra ondersteunende medicatie voorgeschreven. Aangezien ik pijn in mijn keel en oor had van de onsteking kon ik eigenlijk alleen koud water drinken en verder had ik ook weinig honger. Dus na 1,5 week bijna niets gegeten te hebben was ik ongeveer 4 kg afgevallen. De nieuwe antibioticum sloeg gelukkig wel aan, en de keelpijn verdween in het weekend. Maandag begon ik weer echt wat te eten. En dinsdag constateerde de huisarts dat de onsteking weg was. En dat was precies ook op de laatste dag van mijn antibioticum kuur. Toen duurde het nog 3 dagen voor ik weer een beetje op sterkte kwam, omdat ik daarvoor zolang heel weinig had gegeten. Vrijdag was ik voor het eerst voor lange tijd op. En Zaterdag maakte ik mijn eerste rondje in Kanjer weer buiten. 

Kanjer op de rollerbank
Ik had in de tussentijd wel een paar keer binnen gefietst op de rollerbank, maar de conditie was toch als sneeuw voor de zon verdwenen na 3 weken bedlegerig te zijn geweest. Na een rondje van 13 minuten was ik helemaal kapot. Maar ik voelde me op de een of andere manier ook weer fitter omdat ik wat gedaan had. Zondag (gisteren) ben ik voor het eerst weer een rondje van meer dan een uur gaan fietsen. En ik kwam warempel een bekende tegen onderweg, waar ik nog een tijd mee heb zitten babbelen op een bankje.

Wim van Mooi Bennekom die ik onderweg tegenkwam

Het was heerlijk weer, en ik voelde de energie weer terug komen. Hopelijk ben ik snel weer de oude.

Heerlijk weer eens op de dijk te kunnen rijden na 4 weken

Komende week ga ik voor Ed zorgen. Want die wordt woensdag geopereerd aan zijn lies vanwege een liesbreuk. Dus ik ga rustig aan opbouwen weer.

Als laatste wil ik iedereen die mij heeft gebeld, geappt of bij mij langs is gekomen de afgelopen weken heel hartelijk bedanken. Jullie hebben mij met zijn allen weer beter gemaakt. Praten en mij kunnnen uiten was namelijk wat ik het hardste nodig had, en wat ik ook in de komende weken heel hard zal nodig hebben. Ik mag 20 maart naar het VU om te starten met hormonen.

Mijn meest recente foto van gisteren

8 opmerkingen:

 1. Hopelijk heb je nu alle narigheid gehad. En kan je beginnen met opbouwen met zowel fietsen als jouw behandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, het blijft een traject waarbij ik aan mezelf moet blijven werken. Dus veel over praten met mensen helpt me wel verder. En lekker weer kunnen fietsen natuurlijk ook!

   Verwijderen
 2. Hoi Roef,

  Weer rustig de draad oppakken, luisteren naar het lichaam dan komt het weer goed. Drie weken weinig fietsen en ziek zijn laat wel een spoor na, maar als je het rustig aan doet komt de vorm zo weer terug. De basis blijft echt wel liggen, je lichaam weet wat fietsen is ondertussen........
  Succes met je opbouw en ook met het starten van je behandeling!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb 3 weken niet eens uit bed gekund ongeveer, oa vanwege een te lage bloeddruk probleem dat ik heel mijn leven al heb bij stress of andere omstandigheden. Hiermee kon ik wel af en toe in mijn ligfiets gelukkig, want anders kreeg ik zelfs heel erg last van mijn rug van het in bed liggen :-(. Maar gelukkig begint het fietsen weer te komen nu en kan ik weer wandelen. Mijn bloeddruk is nog steeds aan de lage kant, dus ik moet daar nog wel rekening mee houden. Ik hoop eerlijk gezegd dat dat over een week over is. Als ik naar het VU ga. Bedankt voor de steun! En luisteren naar mijn lichaam, dat doe ik zeker!

   Verwijderen
 3. Ik kan mij voorstellen dat het heerlijke weer een extra stimulans is om het fietsen weer op te pakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed te horen(lezen)dat je weer aan de beterende hand bent !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Antibiotica doodt niet alleen de bacterien, het is ook gruwelijk slecht voor je conditie.
  Het duurt altijd nog even (een weekje of zo) voor alle antibiotica weer uit je systeem is, dus precies op tijd voor je trip naar het VU. Als die hormonen niet ook nog een effect hebben op je conditie (ik weet niet welke hormonen, hoef ik ook niet te weten), dan zul je de komende week versteld staan hoe snel je conditie weer terug komt.

  Spannende tijd vanaf de 20ste: je volgende stap! Er wordt flink met je meegeleefd.

  BeantwoordenVerwijderen