dinsdag 29 augustus 2017

Fietsschoenen en een helm

Een tochtje naar Arnhem met Hennie


Vanochtend bedacht dat ik samen met Hennie (mijn moeder) een ritje richting Arnhem zou gaan maken om te kijken of ik daar bij een winkel fietsschoenen kon krijgen. Mijn huidige fietsschoenen zijn zodanig versleten dat ik er nu eigenlijk niet meer omheen kan om te gaan zoeken naar vervanging. Aangezien ik wel eens last van mijn voeten heb op het drukpunt van mijn pedalen, had ik bedacht dat ik dan beter eens met racefiets pedalen zou kunnen gaan rijden.

Voor deze gelegenheid heb ik Kanjer ook meteen een wasbeurt gegeven, wat hard nodig was.

Hij glimt weer!


Hennie gaat op de racefiets en ik uiteraard met Kanjer. Ik moet natuurlijk gelijk kunnen testen of de schoenen goed zijn voor mij. De heenweg loopt voorspoedig omdat we wind mee hebben. En we zijn zo in Arnhem.

Hennie op de racefiets

Stralend zonnig weer

Shoppen voor fietsers


In Arnhem aangekomen, blijkt dat de fietsschoenen niet erg duur zijn. En dat ik nog wat budget over heb om ook een nieuwe helm aan te schaffen.Mijn huidige helm is inmiddels alweer 7 jaar oud en aan vervanging toe. Zeker met het aantal zonuren wat ie gemaakt heeft. Uiteindelijk vind de verkoper na lang zoeken een oranje helm voor mij in het magazijn!

Wel niet helemaal hetzelfde als Kanjer, maar wel oranje


Na wat gesleutel zitten de pedalen in de fiets en kan ik mijn eerste proefrondje rijden met nieuwe schoenen. Nog wat kleine veranderingen met zooltjes en hakjes en ik rij er goed mee weg.  Dus dan maar proberen om terug te rijden.

En weer terug naar Nijmegen


Net voorbij Elst wil Hennie even stoppen omdat ze het zo warm heeft, dus we zoeken een plekje in de schaduw, en ik haal er toch het extra zooltje uit zodat ik enkel met mijn eigen zooltjes rijdt. Dat zit een stuk lekkerder. Ik denk dat ik zoals het nu zit, ik er wel mee naar Amsterdam durf te fietsen.

In Nijmegen let Hennie even niet op en pakt een stoeprandje met de fiets, waardoor ze valt. Gelukkig niets ernstig alleen een beetje geschaaft en waarschijnlijk wat blauwe plekken. Na het stuur weer recht gezet te hebben doorgefietst naar Ed, die ook het schakelsysteem weer recht kan buigen. Op de brug valt dan ook nog de ketting eraf op de racefiets. Maar dat is zo verholpen.

Zo wordt een kort ritje een heel avontuur.

2 opmerkingen:

 1. Mooie kleur helm roef en sterkte voor je moeder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb mn moeder gesproken vanochtend, die heeft wel een beetje een stijf linkerbeen maar voor de rest valt het mee.
   Ja, ik was ook meteen verliefd op die helm hahaha. Vind hem echt tof.

   Verwijderen