zaterdag 9 september 2017

De Halve Zolentocht vanuit Merselo

Zoals een aantal van jullie al gemerkt hebben ben ik weer druk aan het trainen. En dit was onder anderen voor weer eens een randonneurstocht te rijden. Vanochtend om iets na 6 vertrokken richting Merselo waar de start van de halve zolentocht was (WRB 200 km). Het regende de hele weg erheen, en ik dacht nog, zullen er nog meer halve zolen zijn die met dit weer even 200 km gaan fietsen?

een nog ietwat beslagen lens van de regen, maar je ziet, er zijn al een hoop halve zolen aanwezig

Er schijnen gewoon echt 25 mensen gedacht te hebben ik ga vandaag dat rondje van 200 km  fietsen. Wel leuk voor de organisatie dat er toch nog wel een redelijke opkomst is. En het gezelschap is redelijk internationaal. Nederlanders, Duitsers, een Belg en een Italiaan kom ik tegen.


Organisator Jan van Osch vertelt nog wat over de routeNa de uitleg van Jan mogen we gaan rijden. Het regent wel een beetje maar niet al te hard. Ik blijf in de buurt van de groep. Soms ertussen soms ervoor.Ook Johan doet mee. Dus 2 vertegenwoordigers van de NIJL aanwezig!En nog een ligfietser


Bij de eerste stempelpost gaat bijna iedereen koffiedrinken. Johan is al klaar daarmee en ik en Nick (uit België) willen graag doorrijden. Dus vertrekken we met zn drieen, wanneer Johan al gauw uit het zicht verdwijnt. Na een tijdje rijden komt Fabrizio (uit Italië) ons achterop en rijden we in de buurt van elkaar naar het keerpunt. Op een gegeven moment moet ik mijn petje weer pakken omdat het te hard regent en raak ik ze allebei kwijt. Ik kom er bij de stempelpost achter dat mijn rechtervoorband lek is, ah dat was dus de reden dat ik niet meer zo makkelijk op gang kwam.

Nick

Fabrizio

dreigende luchten
Nadat ik mijn band heb gewisseld bij het keerpunt kan ik 2 dingen doen, of alleen verder fietsen, of me aansluiten bij de groep die daar wat gaat eten. Nick en Fabrizio zijn al vertrokken en de kans dat ik ze inhaal is niet heel groot. Ik heb dan wel niet zoveel nadeel van de tegenwind op de heenweg. Maar op de terugweg heb ik ook niet het voordeel wat zij hebben van de wind mee. Ik besluit toch alleen op pad te gaan. Heb niet zo zin om daar wat te gaan eten. 


Het is heerlijk weer, de route is afwisselend. Alleen na Sint Michielsgestel wordt de lucht dreigend en gaat het ineens harder waaien. Dat is een nadeel omdat ik net onder een hele hoop eikenbomen door moet, en natuurlijk vallen die eikels net op mij. Ik rij maar zo snel mogelijk door, maar hoor ze wel nog af en toe roffelen op de neus en muts van Kanjer. 

Mooi weer, wat wil een fietser nog meer

Ow ja een mooie omgeving ;-)


Fietsers voorsorteren. Beter dan dat je eerst rechtsaf moet en dan met een veel te korte draai voor dat stoplicht moet gaan staan

In Deurne moet ik nog een foto hebben van het bord met mij erop. En uiteindelijk kom ik na 9 uur aan in Merselo, waar Johan al weg is en Nick en Fabrizio op het terras zitten. Ik ga er nog even gezellig bij zitten en na een half uurtje vertrek ik weer richting Nijmegen.

eenmaal

andermaal
Gelukt!


dit is toch genieten!

terrasje in Merselo

Op de terugweg heb ik wel wat moeite om goed op te letten soms, maar gelukkig zijn er geen moeilijkheden. Iedereen is zeer vriendelijk en ik krijg zelfs heel vaak voorrang waar ik het niet heb.

nog een paar mooie plaatjes die ik op de terugweg heb gemaaktMoe maar voldaan kom ik thuis met 284 km op de teller.

13 opmerkingen:

 1. petje af! ik was blij dat ik binnen kon zitten met dit weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het weer viel reuze mee eigenlijk, veel minder regen dan ik verwacht had. Het stopte al vrij snel nadat we gestart waren, en daarna nog wel een bui gehad maar niets wat echt doorzette uiteindelijk. De heenweg naar Merselo is het meeste gevallen denk ik.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Jij bent ook goed bezig de laatste tijd! Leuk te zien dat je weer lekker aan het fietsen bent hoor. We spreken elkaar snel!

   Verwijderen
 3. Het was een plezier ontmoeten je, tot volgende keer! Ciao Fabrizio

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook erg leuk om jou te ontmoeten. Het was gezellig!

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Ja, en nu zit ik dus nog steeds te twijfelen of ik die 400 ook ga rijden over 2 weken....

   Verwijderen
 5. Hallo, Ik wist niet waar te reageren. Maar ik heb gister avond achter je gefietst in Zevenaar. Van de rotonde tot over het spoor.
  Jou wielkappen vielen mij direct op.

  Ik wacht geduldig nog op mijn QV en heb gisteren ook een gewone ligfiets gekocht.

  Misschien nog eens tot ziens.

  Groetjes, Kjeld Sloot

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Kjeld,

  Wat leuk dat je me hier gevonden hebt dan. Als je meer contact wil kan je mijn gegevens vinden op ligfiets.net , moet je wel ingelogd zijn, maar je kan zo een profiel aanmaken als je dat wil. En nu je weet dat ik Roef heet, volgende keer gewoon mijn naam roepen. Als ik het hoor stop ik zeker wel :-).

  Groetjes,

  Roef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Roef,

   Ik zal zeker de volgende keer even roepen.

   Verder ben ik druk aan het oefenen op mijn ligfiets. De eerste glij ervaring is er al. Aangezien ik een gat niet zag.

   Een account op ligfiets.net wil ik wel gaan doen. En gaat er van de week zeker komen.

   Mvg,Kjeld

   Verwijderen