maandag 22 februari 2021

Brief van Zoefje

 Beste Vrienden van Kanjer,

Ik zou graag wat willen vragen aan jullie. Het is namelijk zo dat Roef heel streng is voor mij. Bij de minste kans op slecht weer of kou dan moet ik binnen blijven. Ik zit nu al bijna 5 maanden in quarantaine. Maar ik heb het idee dat ik binnenkort weer naar buiten mag. Dus schrijf ik alvast deze brief, zodat ik hem kan posten als het zover is. Ik ben uiteraard wel een beetje jaloers op Kanjer. Die is soms zelfs weken weg samen met Roef. Maar gelukkig was hij de afgelopen week de hele week gezellig bij mij in schuur. Al heeft hij mij volgens mij wel aangestoken met een of ander virus. In ieder geval staan mijn bandjes nu helemaal plat. Maar Roef die komt mij straks verzorgen. Dus ik heb er alle vertrouwen in, misschien krijg ik zelfs wel nieuwe bandjes! Maar wat ik nou zo graag wilde vragen is. Zouden jullie ook vrienden van mij willen worden? Ja, ik weet wel dat ik niet zo in de picture sta op deze blog. Maar ik heb al wel meer dan 14.000 km afgelegd samen met Roef. En ik weet zeker dat ik hem niet teleurstel als we weer op weg gaan. En dan hoef ik ook niet meer bang te zijn dat hij mij te koop zet. Want ja, dan zouden jullie natuurlijk allemaal  gaan protesteren voor mij!

Ik hoop jullie weer te ontmoeten,

Rappe Groeten,

Zzzzzzzzzoefje

PS. Mijn bandjes waren niet lek alleen slap blijkbaar en het was weer geweldig om buiten te zijn!


Hier geniet ik even  van het uitzicht op de brug bij Ewijk


2 opmerkingen:

 1. Hallo Zoefje,

  Hier Mangootje.
  Ik heb je nog nooit ontmoet, maar mijn stalgenoot QuestjeXS wel. Die vertelt altijd spannende verhalen over oliebollentochten, lange ritten enzovoort.

  Maar Questje is al paar weekjes weg voor een neusoperatie. Er waren 2 fietsesr binnen de 1.5m zone gekomen. Sinds die tijd sta ik alleen in de garage met Glidertje, de trike van Ingrid. We delen samen dezelfde fabrikant en ook dezelfde accu’s. Dus we zijn broer en zus.

  Glidertje helpt Ingrid om de stukjes af te leggen die voor haar te voet te ver zijn. Even naar het ziekenhuis, even naar de winkels, dat soort werk. Met haar 60 mm ballonbandjes heeft ze een comfortabel leven.

  Ik mag nu behoorlijk vaak de baan op. Heb zelfs onlangs een gereviseerde accu gekregen.Dat mag ook wel, want ik mag goed aan de bak.Elke week met volle boodschappenkar de nieuwe steile bruggen op bij het Sportpaleis. In het begin was dat echt sleuren, nu doen we het heel rustig tegen 16-20 km/h.

  Af en toe gaan we samen met Glider op pad. Of met Luki. Luki was eerst wit met een grote Belgische vlag op de zijkant. Maar die heeft inmiddels ook een full make over gekregen. Onlangs stond ze op ons te wachten bij Brug10 en ik herkende haar met haar mooie rode kleur niet terug. Had ze van die mensen uit Dronten gekregen.

  Met Luki is het altijd avontuur. Modderpaadjes opzoeken, klinkerwegen, natuurgebieden. Onlangs hadden we geluk. Konden we ergens onderweg een kop koffie scoren. Dat is nu wel met Corona, we stoppen veel minder voor koffie of pintje. Die gezelligheid van van een drukke fietsenstalling mis ik wel eens.

  Met de sneeuw heb ik een dikke noppenband gekregen en boenderde ik overal door waar andere fietsers moesten lopen. Niet snel, maar ik voel me echt een terreinfiets, heel stoer. Het zwaarste is het paadje achter ons huis langs de voetbalvelden. Zo zompig dat ik er bijna niet doorkwam. Ondanks mijn E-drive en noppenband. Ik zie er dus nu ook niet uit. Overal modder en spatten.

  Vorige week zijn mijn derailleurwieltjes nagekeken. Die mogen na 60.000 km wel eens vervangen worden. Ook mijn achterwiellagers brommen de laatste tijd beetje. Dus het wordt tijd dat Questje weer naar huis komt.

  Dan krijg ik nieuwe derailleurwieltjes, achterwiellagertjes en wellicht nog wat leuke dingen. 't Zal tijd worden, want in de klim op de Haachtesteenweg vanuit Machelen naar Haren kan ik dat best wel gebruiken.

  Het schijnt dat er hier in de buurt iemand is met een nieuwe Milan. Dus daar gaan we ook eens mee afspreken. Die Milan zal veel sneller zijn dan ik. Maar ik ben handiger met mijn open wielkasten, betere bodemvrijheid. Plus, ik ken alle hobbeltjes al. Dus het kan best zijn dat ik sneller dan die Milan richting Turnhout. Wij elke overgang moet die nieuweling heel voorzichtig zijn met zijn lage buikje. Ik rol gewoon lekker door. Dan moet hij telkens optrekken om mij weer in te halen. Dus daar kijk ik wel beetje naar uit.

  Onze baterrijtjes zijn net opgeladen dus wij zijn weer klaar voor de dag die komen gaat.

  Tot zover. Salute. Groetjes van Glider en Mango.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Zoefje, hier Bakboord, vriend van Stuurboord. Wij zijn een rode en groene Sonder Frontier van die familie met het blog Kampeerwijzer. Je moet gewoon doen wat wij gedaan hebben en dat is gewoon je concurrenten het huis uit vechten door je beste tandwiel voor te zetten. Gewoon laten zien wat je in huis hebt en wat je voor hebt op de rest. Marktplaats doet dan de rest voor je. Sterkte en hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen