donderdag 18 februari 2021

Pas op, besmettelijker dan Corona!

Het LB Virus slaat toe! 

Er heerst de laatste dagen een nieuw virus onder groepen fietsers. Deze variant is ook besmettelijk via app groepen en is helaas ook al in vrienden van Kanjer doorgedrongen. Het gaat om het zogeheten Lekke Banden Virus. Vooral Milans en DF's hebben ermee te kampen. Een gewaarschuwde fietser telt voor 2. Probeer zoveel mogelijk de verspreiding te voorkomen door na elke rit je banden schoon  te maken en af te spoelen. Bij een lekke band zorg je dat alle banden gescheiden blijven. Ook telefoons op 1,5 meter houden als je bijvoorbeeld in een ligfiets app groep zit. De besmette fietspomp moet na gebruik ook 10 dagen in quarantaine. Tenzij je na 5 dagen hem test op een van je banden (op eigen risico). Bij het niet lek gaan  van de band na 1 rit kun je de pomp weer veilig gebruiken. 


Bewijs van infectie

PS. Er wordt hier een telling bijgehouden van de besmettingen. Meldt het even als je ook besmet bent en waar de besmetting heeft plaatsgevonden.

11 opmerkingen:

 1. Het was al mijn vijfde van dit jaar, in ruim 600 km. Ik ga mijn banden niet naar de IC sturen. Er gaan een paar nieuwe banden op. Ik verwacht dat jonge banden minder bevattelijk zijn voor dit virus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet het afkloppen, maar ik heb van dit virus nog geen last gehad, ondanks dat ik met een versleten F-lite (met daarin een Foss binnenband), als experiment de winter, ben ingegaan. Ik heb er inmiddels meer als 1000 km mee gereden. Dus lijkt de Foss binnenband te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Shit, ik dacht al dat het laatst aan het koude weer lag of dat mijn Quest boos op me was en de achterband had laten leeglopen. Maar het blijkt dus een virus! Vooralsnog heeft de pomp goed werk geleverd bij mijn andere fietsen, gelukkig. Succes met de recovery! Ik denk dat ik inmiddels immuun ben voor de variant die hier in de buurt heerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig is dat virus nog niet doorgedrongen zo noordelijk als ik woon.........Heel de winter al lekvrij, hoewel ik wat minder fiets dan andere winters, is dat toch vrij uniek.
  Ik wijt het aan de "nieuwe" Marathon Winter+ banden, spijkerbanden, maar dan van het soort dat niet zelf de spijkers door de koordlaag naar binnen drukt bij het veelvuldig over asfalt rijden.......Dat was vorige winters wel anders, dan had ik soms 7 lekke banden op 4 maanden.....en moest 2 sets spijkerbanden gebruiken op die 5 maanden dat ik er mee rijdt. Nu liggen deze er al voor het 2de seizoen op en gaan nog steeds prima!
  Anti-virus banden wellicht? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken anders iemand die ook van wanten weet. Quest, Strada Psssssssst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier in Twente is er een mutatie van dit virus opgetreden die vooral achterbanden van trikes treft en dan met name de Engelse variant type ICE.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha met mijn marathon plus banden duurt de reis zo lang dat de periode van quarantaine bij aankomst al voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn banden hebben ook al diverse keren aan de beademing gelegen, en sommige hebben het helaas niet gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen