donderdag 23 november 2017

Bloglezers uit Noord Nederland opgelet!

Een retourtje Ameland voor een stukje kaas


Iedereen die ik tot nu toe gesproken heb, zegt dat ik gek ben. Het zit namelijk zo.

Begin deze maand op de groepsapp van LOL appte Peter of er iemand mee wilde fietsen naar Ameland. Want zijn kaas was bijna op. Dus ik riep meteen, ja lijkt me wel leuk. 

Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt


Nu vind ik dat zelf niet zo gek, want fietsen is toevallig mijn hobby en ik vind het altijd leuk om zoiets te ondernemen samen met iemand. Maar iedereen zei, dan moet het wel heel speciale kaas zijn, dus ik heb nog eens aan Peter gevraagd hoe dat nou zit.

En toen kreeg ik dit antwoord: "Het gaat om de Amelander kaas. Die staat bekend om zijn speciale ziltige smaak omdat de koeien daar grazen in de ‘wadden-weilanden’. Een meer typische smaak dan andere kazen. En beter dan de fabriekskazen geproduceert uit gepasteuriseerde melk."

Ik hoorde laatst van iemand via via, dat er iemand uit Hilversum brood moest halen bij de bakker en daarvoor naar Almere reed om vervolgens via Amsterdam terug te rijden. Als velomobielrijder kijk je daar niet raar van op, want tja je grijpt toch elke kans aan om weer eens een stukje te mogen fietsen, of het was natuurlijk heel speciaal brood wat alleen in Almere gebakken wordt!


Meerdagen


We waren van plan om dat retourtje Ameland niet in 2 dagen te doen. Zodat we voornamelijk overdag rijden en ook nog tijd hebben om wat te socializen met mensen. Dus daarvoor zijn we op zoek gegaan naar velomobielrijders in het Noorden van Nederland. 

Zoektocht naar logeerplek


Nou is het zo dat ik in het noorden van Nederland wel een paar velomobielrijders ken. En ook al wel wat bezig was met netwerken om te kijken of ik ergens een slaapplek voor onderweg kon regelen. Maar helaas heb ik nog niets gevonden. 

Oproepje aan bloglezers


Ik kwam wel iemand tegen tussen de mensen die ik aanschreef die blijkbaar een bloglezer was, en toen dacht ik. laat ik hier eens een oproepje plaatsen.

Woon je op maximaal 180 km van Doetinchem en rond de 70 km van Holwerd (mag ook minder!). En heb je een slaapplaats voor mij en Peter en 2 velomobielen (strada en mango). Dan ben jij misschien wel het adres dat wij zoeken. We zijn zelfs bereid om eten te koken voor ons verblijf. Je kunt al mijn gegevens vinden op ligfiet.net. Zorg wel dat je ingelogd bent.

De planning


De planning is momenteel dat wij dinsdag 28 november afreizen naar het noorden. Daar ergens overnachten en de volgende dag doorfietsen naar Ameland, om hier een rondje te fietsen en kaas te halen voor Peter. Daarna rijden we al een stukje terug en overnachten in Bolsward. De volgende dag rijden we dan weer terug naar huis. Mocht er iets tussen komen dan wordt het plan een week uitgesteld waarschijnlijk.

8 opmerkingen:

 1. Klinkt leuk! Veel plezier!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is wel een heel leuk berichtje maar helaas ons huis staat helemaal op de kop, maar misschien komen ik jullie de 30e nog ergen in de buurt van Leeuwarden tegen, ga dan namelijk mijn naam laten wijzigen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spannend en leuk! Een heel fijne dag dan! En we komen elkaar vast nog eens tegen, waarschijnlijk gaan we wel vroeg rijden vanuit Bolsward die dag, dus ik weet niet of we je dan nog zien. Anders moet je waarschijnlijk wel een stuk onze richting op komen daarvoor.

   Verwijderen
  2. Dag Roel. Hier aan de Smaragd 25 in Heerhugowaard kun je overnachten. Groeten Kees. Ik ben wel eens voor minder honderden km gaan fietsen. Groeten Kees.

   Verwijderen
  3. Hoi Kees,

   Super bedankt, maar dat ligt niet echt in de range om heen en weer naar Ameland te fietsen helaas. Moesten we nou op Texel zijn dan was het een goed adres geweest inderdaad. Ik zal het in gedachten houden mocht ik eens die kant op fietsen, dan hoor je van me.

   Groeten,

   Roef

   Verwijderen
 3. Kinsarvik is iets te noordelijk zeker? ;-))))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ander keertje Adri. Lijkt me wel heel leuk om een keer daarheen te fietsen.

   Verwijderen