vrijdag 1 april 2022

Ed's nieuwe aanwinst

Beste vrienden, blogfans 


Ja, ik weet dat het lang geleden is dat ik wat heb gepost op mijn blog. En dat heeft verschillende redenen. Eerst had ik het zo druk met fietsen dat ik nauwelijks thuis was tussen het fietsen door. En toen kwam de lockdown eind september en ben ik eigenlijk helemaal gestopt met fietsen. Ik heb me even op heel iets anders gestort in die periode. Ben druk geweest met een computerspel spelen. Eind december kreeg ik toch ineens weer een ingeving om de festive 500 te rijden. Ongetraind dus. En dat lukte wonder boven wonder. Zelfs met op de laatste dag nog een 200 km rit te rijden! Daarna was ik  wel even total loss. Maar een week later wilde ik de draad weer oppakken en reed ik een ritje naar Baarn om wat van mijn gaming friends te ontmoeten. Helaas was dit weer net te veel. En uiteindelijk heb ik weer een paar maanden niet of nauwelijks gefietst. 

Geduld hebben....


Ed was al maanden enthousiast want hij had een vrachtfiets besteld in Amersfoort. En die zou dan ergens begin dit jaar geleverd worden. Maar het duurde en duurde maar. En uiteindelijk was het afgelopen woensdag zover. 


Mijn favoriete foto plekje 's ochtends even wandelen voor vertrek

Samen met Ed

De heenreis


Ed heeft mij en Kjeld ingeschakeld om hem te escorteren naar Amersfoort en weer terug. En zo vertrekken we rond half 9 met Tattoo Quest en Kanjer. Na ongeveer 1,5 uur fietsen staat Kjeld al netjes klaar langs de route in Kesteren. We rijden in een gemoedelijk tempo door naar Veenendaal. En daarna langs het Valleikanaal richting Amersfoort. Aangezien we veel te vroeg zijn, nemen we daar nog een pauze om even op te warmen in de zon. En komen we netjes om 5 voor 12 aan in Amersfoort. 

Vorige keer had ik hier een dubbele lekke band deze keer gelukkig geen


Langs het vallei kanaal met Kjeld en EdEven wachten....


Ed heeft rond 12 uur afgesproken met de winkeleigenaar. En die is er nog niet, dus ik ga nog even een rondje wandelen. Rond half 1 komt een goede vriend die ik al veel te lang niet gezien heb ook een kijkje nemen. En de eigenaar van de winkel komt ongeveer gelijktijdig aan. Ed en Kjeld gaan meteen naar binnen om de fiets te zien en ik blijf nog even buiten staan praten. 

Ed's nieuwe fiets


Als ik richting de winkel loop zijn Kjeld en Ed net Tattoo Quest aan het inladen achterin de vrachtfiets. Het is echt een joekel van een fiets. Nu is Kanjer ineens geen echte Kanjer meer in vergelijking met deze fiets. Maar hij blijft natuurlijk wel mijn Kanjer!

Tattoo Quest is net ingeladen

Ed's nieuwe trots

Kiekeboe!

De terugweg


Als iedereen gereed is rijden we in konvooi richting Leersum. Ik voorop en Kjeld achteraan. Het is een mooie stoet wel. Net voorbij Maarn in het bos houden we een pauze en een foto sessie met alle 3 de fietsen. 

Nog even wennen voor Ed om rond te fietsen hiermee

Buiten de bebouwde kom is het een stuk makkelijker

Foto sessie in de bossen van Maarn

Inmiddels weet ik dat onze pauze in Leersum niet thuis is, dus we rijden rustig door naar de pont bij Amerongen. Ik weet niet precies de prijs van de vrachtfiets, maar voor ons drieen betaal ik 5 euro voor het hele konvooi. 

Op de pont bij Amerongen

Eerste lekke band


Als we aan de overkant zijn en we rijden een stukje op de dijk heeft Ed zijn eerste lekke band. Gelukkig heeft hij voldoende reserve materiaal meegekregen. En wordt het hele wiel ineens gewisseld. Na een paar minuten kunnen we weer verder, maar dan is de accu leeg dus moet deze ook vervangen worden.  

Eerste lekke band

Slakke snelheid


Aangezien we veel wind tegen hebben op de terugweg. En Ed zijn duurvermogen niet erg hoog ligt. Rijden we gemiddeld zo'n 16/17 km/h. En dat is eerlijk gezegd met een velomobiel toch wel een echt slakkentempo. 

Je ziet weinig als je erachter rijdt.... 't is net een echte vrachtwagen.

Na ongeveer 3,5 uur inclusief pauzes komen we dan eindelijk aan in Dodewaard. Waar we eindelijk even kunnen opwarmen. Rob rijdt nog een proefrondje met de nieuwe fiets van Ed. En na een uur vertrekken we weer, zodat we niet te lang in het donker hoeven te rijden. Het is inmiddels al na 6en. En in Andelst nemen we afscheid van Kjeld. 

De laatste loodjes


Ed wil graag samen de dag met mij afsluiten met een frietje. En die nemen we in Beuningen. Hij is inmiddels ook helemaal verkleumd en we krijgen gratis allebei een kopje thee om op te warmen van onze lange tocht. Ed rijdt nog helemaal mee naar mijn huis en gaat dan via zijn normale route terug naar zijn huis. 

De laatste loodjes wegen het zwaarst...

Conclusie


Ik ben zelf om half 9 thuis, dus precies 12 uur onderweg geweest met pauzes. De terugweg was zwaarder dan de heenweg vanwege het tempo. Maar ik heb echt genoten van het weer reizen met de fiets. Ik heb weer zin om mijn conditie op te bouwen en ben van plan om in mei mee te doen aan de 1000 km rit die vorig jaar officieel niet doorging. 

6 opmerkingen:

 1. Wat gaat Ed doen met zo'n giga-Cargo-Bike als ik vragen mag?

  Met je Quest erin rondrijden is natuurlijk één keer leuk, maar dat zal niet het doel van zo'n fiets zijn. Hoop ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om er mee naar het werk te rijden inclusief met last, boodschappen doen en van oude pallets meubels te gaan maken, en ja ik zal er ook mee op vakantie willen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ed wil tegenwoordig ook Roef heten blijkbaar. Maar het was dus zijn eigen reactie hierboven.

   Verwijderen
  2. Hartstikke leuke onderneming en avontuur die vrachtligfiets aanschaffen en naar huis rijden! Veel plezier, het lijkt me ook een erg handige fiets in de stad voor vervoer van van alles.

   Verwijderen
 3. Bijna net zo spannend als vrijwillig naar de Oekraïne!

  BeantwoordenVerwijderen