maandag 23 mei 2022

1000 km Fiets in Beeld heen en terugweg (300 km) deel 2

Deel 1 


Dag 2: Noord-Holland


De wekker gaat weer om 4 uur. Ik kan wonder boven wonder makkelijk opstaan, ochtendritueel gaat goed. Leo gaat vandaag een half uur later vertrekken maar is wel optijd op om mijn fiets uit de bus te halen. Ik vertrek een paar minuten later dan gisteren. Maar ben wel rond half 6 bij de start. Ik vraag om weer zo’n havermout reep. Want die beviel me gisteren goed. Mooi voor ergens in de ochtend als ik toch nog honger krijg. Als ik wat mooie foto’s maak van de zonsopgang kom ik even later Berend tegen. Ik ben echt aan het genieten wel, maar kan Berend niet bijhouden als het te veel op en af gaat. Dus ik rij mijn eigen tempo verder. Ik kom hem nog tegen bij de controle fotopunten in Hoek van Holland en ‘s-Gravelande. Daarna raak ik hem helemaal kwijt.


zonsopgang, weer super mooi


Eerste controle


Tweede controle


Maar ik blijf gewoon rustig doorfietsen. Ook al gaat het vandaag gewoon echt niet snel. Als ik in Bloemendaal bij de brievenbus een foto maak loop ik al een half uur achter op tempo. Ik rij zo snel mogelijk weer verder. Bij de pont heb ik veel geluk. Ik kom echt net aan als hij er is. En kan na een paar minuten er al op rijden. Inmiddels zijn ook Leo en Peter mij al gepasseerd. Aan de overkant zit ik achter al het langzame fietsverkeer. Dus ik raak alle wielrenners kwijt die meedoen. En ik fiets alleen verder. Het voelt echt alsof ik mezelf naar de volgende controle moet slepen.Wel mooi door de duinen, maar ook erg zwaar vandaag
de derde controle van vandaag kopje van Bloemendaal
Op de veerpont


Ik heb vandaag geen vaste pauze punten gemaakt. En heb net bedacht dat ik een goede pauze nodig zal hebben als ik daar aankom. Het bolletjescafe in Warmenhuizen. Ik zet mijn fiets neer en ga eerst even naar de wc daar. Daarna drink ik mijn havermout shake op. Op de pont heb ik de havermout reep al verorberd. En daarna ga ik wandelen. Hopend dat mijn voet weer wat beter wordt hiervan. Ik bel Ed en zeg dat het vandaag echt niet gaat, mijn gemiddelde ligt tot nu toe op 22,5 km/h en ik heb pijn aan mijn voet ook. Hij zegt dat ik natuurlijk ook gewoon kan stoppen. Ergens denk ik ook wel dat hij gelijk heeft. Maar dat het nu niet meer echt gaat uitmaken of ik doorga of niet, hier ga ik langer last van hebben na deze rit. Als ik weer terug ben eet ik nog een boterham. En daarna ga ik weer in de fiets. Ik rij rustig naar de volgende stop 500 meter verderop.


4e controle Bolletjes Café
5e controle 500 meter verderop beeldje de sporters ook in Warmenhuizen


Een Belg die niet weet waar ie moet zijn rijdt met mij mee. En als ik mijn foto gemaakt heb, komen er nog 3 Belgen die een foto gaan maken. Ik rij net iets eerder weg dan de rest, maar als ik net Warmenhuizen uit rij voel ik iets in mijn nek. Het blijkt een bij te zijn en hij steekt mij. De belgen die mij achterop komen halen het beestje weg en daarna krijg ik ook een pilletje van een hen tegen de zwelling. Daarna rijden we weer door. Ik heb inmiddels wat energie opgestuurd gekregen van een vriend. En dit helpt waarachtig! Ik rij nu ineens gemiddeld 28 km/h over de volgende etappes. De 3 belgen rijden achter mij aan. Ik heb er echt zin in, mijn voet doet minder pijn. Waarschijnlijk doordat ik ergens anders pijn heb van de bijensteek. In Den Helder hebben we weer een foto controle. En we besluiten bij elkaar te blijven, omdat de terugweg voor mij weer gunstig is.


dit is toch altijd wel mooi buitendijks langs de Zee rijden6e controle in Den Helder


Ik rij kruissnelheid 28-30 km/h. En iedereen kan goed volgen. Het is gewoon gezellig. Alles geeft me energie. In Hoorn wordt besluiten dat we op zoek gaan naar appelgebak en dan vinden we bij de waterdrager waar we een controlefoto van het beeldje moeten maken met onze fietsen.


net na Den Helder rijden ze even voor mij uit.


7e controle vandaag Beeldje de waterdrager in Hoorn
Mijn 3 collega's aan de taart


Na een half uurtje pauze gaan we weer op pad. Al gauw rijden we de polder uit de stad Amsterdam in. Vanaf hier zijn de wielrenners moeilijk te volgen voor mij. Ik laat ze een beetje gaan en hoop ze na de stad weer bij te halen. Als ik de stad uitrijd staat Mark van Driel ineens langs de route. Hij rijdt voorop. Nu gaan we 32 km/h kruis. Dat gaat lekker achter een andere velomobiel en al snel rijden we achterop de belgen die even op mijn staan wachten. Iets verderop is er een omleiding voor de velomobiel ivm een sluisje. En ook daar wachten ze op mij tot ik weer op de route zit. Hier neemt Mark weer afscheid van ons. Hardstikke leuk dat je een stukje mee reed Mark! Als we bij het volgende fotopunt aankomen begint mijn tempo wat te zakken.


Met Mark voor me


En dit peletonnetje achter me


8e controle, ja het kan niet op met controles vandaag!


Mijn belgische collega’s gaan daar even wat eten. En ik rij door, want ik wil graag zo snel mogelijk terug zijn in Delfgauw. Uiteindelijk rij ik niet zo hard meer en ben ik met 1 lamp die het nog doet pas om 23.00 uur terug. Snel eten,douchen, wandelen en slapen. Rond 12 uur lig ik erin. Je raadt het al 9e controle

En nummer 10....

1 opmerking:

  1. Leuk om in je verslag terug te komen! Ik vond het mooi om een klein stukje van je prestatie in levende lijve meegemaakt te hebben. Laat het weten als je weer een keer in de buurt bent. Misschien zie ik je ook wel bij het brevet vanuit Boekelo. En sowieso bij de OBT.

    BeantwoordenVerwijderen