dinsdag 17 januari 2017

Een goed begin is het halve werk

Griep


Nou had ik me zo voorgenomen om een goede start te maken dit jaar. En gelijk op 2 januari te beginnen met flink kilometers te maken. En dan wordt Ed ziek. Griepje, dus ik strijk over mijn hart om een paar dagen voor hem te zorgen. Vervolgens krijg ik zelf ook griep. Maar omdat ik de dagen ervoor zeer rustig aan gedaan heb en mezelf rustig houdt heb ik gelukkig maar 1 dag echt koorts. En de rest van de dagen voel ik me redelijk. Alleen inspannen wil nog niet echt lekker voelen. Dus houd ik me nog maar een weekje langer rustig. En uiteindelijk ben ik vandaag pas voor het eerst voor een trainingsritje in de fiets gestapt. 

Eerste ritje van dit jaar


Het ging best goed, ik had niet zo veel tijd vanochtend want rond 10 uur/half 11 zou mijn moeder al in Nijmegen zijn. Rond kwart voor 9 zat ik in de fiets. Het was heerlijk koud maar droog vriesweer.De eerste kilometers liepen wat stroef, maar na een kilometer of 10 kwam de vaart er weer wat in.
Ik bedacht me om van mijn route af te wijken en iets verder te fietsen omdat ik daar toch de tijd voor had en nam eens een nieuwe route.

Hier had ik voorheen dus nog nooit gefietst, nog geen 10 km van mijn huis.


Heerlijk een stukje over de dijk gereden.

Bij de stuw bij Grave


Dat gaat nog wel een tijdje duren


En toen kreeg ik een appje van mijn moeder dat ze rond 10.20 in Nijmegen zou zijn. Dus ik dacht, ow dan kan ik nog precies via Niftrik terug rijden.Maar het bleek toch iets verder om te zijn dan ik had gedacht. Dus even de vaart erin. Uiteindelijk was ik er 2 minuten na mijn moeder. Dus het viel reuze mee.

In Wijchen blijft de sneeuw beter liggen dan op andere plekken


Het Maas Waal kanaal ligt er redelijk bevroren bij

Herstel


Na het fietsen nog een drukke dag gehad, ben in touw geweest tot 17.00 uur. Onder anderen ook weer mijn vrijwilligerswerk opgepakt, boodschappen doen voor ouderen. Nu vanavond voel ik me nog steeds goed. Dus ik hoop dat ik morgenmiddag weer een stukje kan fietsen en dan langzaam weer opbouwen naar mijn normale niveau. In ieder geval heb ik vandaag al veel meer energie dan de afgelopen weken en voel ik me daar wel lekker bij.


10 opmerkingen:

 1. Goed te lezen dat het weer beter gaat, rustig opbouwen, dan kom je er wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We doen nog rustig aan, ik forceer niets. Hoop wel dat ik 10 februari weer zo goed ben dat ik weer naar Amsterdam op en neer kan fietsen.

   Verwijderen
 2. Voor je het weet krijg je ontwenningsverschijnselen. Ik heb zelf door griep ruim twee weken niet echt gefietst, wel kleine stukjes op de stadsfiets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste 100 km zit er wel al op hoor. Maar dat was allemaal korte stukjes zoals je zegt. Geen echte training van meer dan een uur in sport kleding. De drempel om weer echt te gaan trainen was er wel ff, maar ik hoop dat die nu lager wordt bij elke volgende training :-). Hopelijk blijft het zulk mooi weer!

   Verwijderen
 3. Mooi werk Roef, gaat ongetwijfeld weer goed komen. Ik zit vooral met een ongekende lekke banden regen, vandaag weer ondanks alle voorzorgen die ik het weekend had gedaan. Morgen maar wéér de velg nog nauwkeurig inspecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb met de F lites ook 1x per week een lekke band. Maar heb nu voor even weer de greenguards eronder. Voel me nog niet zo top dat ik in de vrieskou banden wil gaan wisselen.

   Verwijderen
 4. Misschien dit proberen: http://www.velomobiel.nl/nieuws/92/antilek-vloeistof-testen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik er de vorige keer was hadden ze het niet meer op voorraad. Maar nu wel weer dus dan ga ik het zeker vragen de volgende keer!

   Verwijderen
 5. Hoi Roef, ook ik heb even niet in BOB gelegen, maar dat kwam niet door ziekte! Zal er nog een blogje aan wijden, eerst morgen maar eens fietsen.........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roef, en ook ik maak weinig kilometers momenteel, ben veel op reis voor mijn werk. Komende week naar Zweden. Ik neem mijn schaatsen mee, maar ook daar lijkt het te gaan dooien.

  BeantwoordenVerwijderen