zondag 22 januari 2017

Een rondje Boxmeer met de NIJL

De NIJL groepIets meer dan een week geleden kwam ik op Signal en bleek dat Johan en Mieke van de NIJL daar ook op zaten. Dus voorgesteld om een NIJL groep te maken daar en dat zagen ze wel zitten. Zodoende iedereen die ik nog op mijn NIJL lijst had gevraagd om zich ook te melden bij de groep en zo kwam het dat ik afgelopen week een appje in de groep plaatste om vandaag een rondje te gaan fietsen. Ed en ik hadden sowieso al het idee om een rondje te doen en ook Henk Jan meldde zich aan. Via email liet ook Johannes weten een stukje mee te willen rijden als we naar het zuiden gingen. En ook Koen meldde dat hij wel een stukje van de route wilde meerijden. Zaterdagavond kwam er nog een last minute aanmelding van Reinier. Mochten er nog mensen zijn die graag mee willen fietsen met de NIJL en daar ook in de groep willen voor lastminute acties. Geef het even aan mij of Johan door, dan wordt je toegevoegd.

Rondje Boxmeer


Johannes stelde voor om met hem in Boxmeer af te spreken en daar wat te drinken en dan zou hij nog een stukje meerijden en daarna weer afzwaaien richting Broekhuizen. Aangezien Ed nog niet zover kan fietsen tot hij geopereerd is, heb ik ons rondje Boxmeer ongeveer 65 km gemaakt. 

Toen ik Johannes opbelde had hij een goed idee voor dichte voetgaten, een deurmat in de fiets, geeft ook goede isolatie

De start


De start was bij mij thuis en Reinier meldde zich netjes voor 10 uur. Alleen Henk Jan mistte nog. Dus heb ik hem maar even gebeld. Bleek dat er een misverstand was en dat hij dus dacht dat het niet doorging. Dus we startten met zijn drieen want Ed was al bij mij. 

Hersteltraining


Ik had het gisteren in mijn bol gekregen om "even" naar Dronten op en neer te fietsen. En dat was toch wel een beetje tegen gevallen, na de griep en met het koude weer.

Een van de redenen dat het niet zo'n goed idee was. Op alle kortere routes lag sneeuw

Dus vandaag was ik niet heel fit. Maar aangezien de NIJL ook voor de gezelligheid is was dat niet zo erg. Dus lekker rustig aan begonnen en niet geforceerd, zodat ik een goede hersteltraining had.

Ride On


De reden dat ik naar Dronten gefietst was, was onder anderen Ride On. Dit is een antilek vloeistof die 1 a 2 jaar goed blijft en kleine gaatjes dicht. Zodat je niet constant lek rijdt maar toch een licht lopende band kan rijden. Aangezien ik een fan ben van Flites, had ik daar wel oren naar. Als ik het langer gebruikt heb zal ik mijn bevindingen hier ook wel eens gaan opschrijven. 


Zonnetje


Het eerste stuk scheen de zon al op volle kracht. En kwamen we bij de Hatertse Vennen zelfs schaatsende mensen tegen.Nadat we de brug bij Heumen over waren haakte bij Cuijk Koen aan. En kwamen we uiteindelijk met 4 velomobielen aan in Boxmeer op de afgeproken plek. Niet veel later arriveerde ook Johannes.Johannes

Appelgebak en Warme Choco


De meest favoriete bestelling was warme chocolademelk met Slagroom, daarna kwam met 3 bestellingen op een goede nummer 2 de appelgebak. En daar kreeg je ook een behoorlijke punt voor. Uiteraard ging ik voor beiden. Ook verhandelde ik gelijk mijn 2 ride on pakketjes aan Koen en Johannes. Die gingen dat ook wel eens uitproberen. En Ed trakteerde ons vandaag.  Bedankt Ed, het was lekker!

Gezellig aan de chocomelkAfvalrace


Op de terugweg zwaaide Koen in Oeffelt af, in Cuijk nam Johannes afscheid van ons.

Koen in de witte Strada
Johannes gaat een filmpje maken, ben benieuwd of het gelukt is

En bij Nederasselt reed Reinier ook weer terug richting Malden. Zo kwamen Ed en ik weer met ons 2 terug in Nijmegen. Iedereen  bedankt voor de gezellige rit!


Als toetje...


Naar deze kleuren combi was ik al een tijdje op zoek ivm Carnaval, dit zijn namelijk de kleuren van Oeteldonk
Geflankeerd door 2 oranje velomobielen, wel heel mooi.

En nog een filmpje dat ik onderweg ben naar velomobiel.nl10 opmerkingen:

 1. Weer een leuk verslag Roef! En schaatsen......Poeh, hier vriest het niet eens, en dat in januari! Echt winter hebben we nog niet gehad, een paar keer zo'n pesterig sneeuwlaagje, en dan weer verder kwakkelen........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, eerlijk gezegd heb ik liever geen echte winter, Adri. Dat geeft alleen maar troep en het komt niet vooruit enzo. En ik hou ook niet zo van de kou, doe mij maar lekker warm weer ;-)

   Verwijderen
 2. Een deurmat over de voetengaten is wel slim.

  Kan bij mij echter niet, omdat ik bijna met mijn hakken het asfalt raak als ik aan het fietsen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet nog wel zorgen dat hij op zijn plek blijft liggen, blijkbaar door het schokken van de fiets wil hij zich nog wel eens verplaatsen. Maar daar moet een mouw aan te passen zijn, het is iig een snelle efficiente oplossing.

   Verwijderen
 3. Superleuk verslag, Roef! Hoop jullie binnenkort op zaterdag te ontmoeten. Hopelijk net zulk mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet zeker lukken Jaap. Je zit op de app dus je kan het niet missen ;-).

   Verwijderen
 4. Het was een leuk afwisselend rondje met een paar verrassende paadjes. En goed gezelschap natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Super leuk Johannes! Bedankt voor je bijdrage.

   Verwijderen