zaterdag 5 mei 2018

Eerste ritje na operatie

Update herstel na operatie


Allereerst even een update hoe het mij de afgelopen weken is vergaan. In week 3 had ik dus last van een wondje dat niet wilde dichtgaan, uiteindelijk heb ik daar spullen vanuit het ziekenhuis voor opgestuurd gekregen en daarna ging het spoedig beter. Na 4 weken kon ik dan eindelijk naar huis wat ook weer een korte terugval veroorzaakte, enerzijds doordat ik weer een heleboel meer zelf moest gaan doen en anderzijds dat ik op de maandag iets verkeerds at waardoor ik tijdelijk mij wat minder heb gevoeld en besloten om die week gewoon rust te houden nog. Zo kwam het dat 5,5 week na de operatie ik weer kon beginnen met een klein beetje mijn conditie opbouwen bij de fysio. Een beetje krachttraining voor de benen en conditietraining in de vorm van een hometrainer. Afgelopen vrijdag kon ik weer terecht bij de arts die mij geopereerd heeft voor mijn 6 weken controle. Ze vond het er allemaal heel goed uitzien en ook dat ik dus weer ALLES mocht gaan doen. Wel rustig aan opbouwen. Nou had ik woensdag al hardgelopen voor het eerst. En stond er op de planning dat ik zaterdag mijn fiets in orde zou krijgen. Dus zodoende ben ik vandaag voor het eerst weer wezen fietsen met Kanjer!

Onderhoud aan Kanjer


Marco was 3 weken geleden al begonnen met een onderhoudsbeurt voor Kanjer en daardoor was hij al gewassen en het karwei was al bijna af. Marco zou het met hemelvaart komen afmaken (het grootste deel was al af), maar omdat ik al eerder zou mogen fietsen bood Nico de helpende hand om de laatste dingen te doen zodat ik vandaag weer kon fietsen in Kanjer.

Genieten!


Ik reed het eerste stukje met Nico mee richting Arnhem, bij Arnhem zwenkte ik af om over de dijk naar Heteren te rijden. Het ging best lekker, vanaf Heteren ging het iets minder snel, maar dat mocht de pret niet drukken. Na nog een kleine omleiding kon ik via de brug van Ewijk over de dijk naar Weurt en vanaf daar weer langs het kanaal terug.


Kanjer glimt helemaal!

Met dit weer kan je toch alleen maar genieten van je eerste fietstocht na 7 weken!

Bevrijdingsdag


Misschien toch net iets aan de verre kant voor een eerste ritje. De laatste kilometers gingen niet meer zo snel, maar echt slecht ging het ook weer niet. Na zo'n lange tijd niet te kunnen fietsen voelde het wel als een echte bevrijding in ieder geval! Dus voor mij was dit een echte bevrijdingsdagrit.

5 opmerkingen:

 1. Hey Roef,

  Wat fijn dat je weer mag fietsen. Het zal zeker wennen zijn maar vooral een verlossing van thuis.

  Heb vandaag ook twee keer een ritje gemaakt. Met dit weer kriebelt het fietsen wel.

  Als je rustig opbouwt kom ik wel een keer weer een rondje samen rijden.

  Groetjes, Kjeld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je weer met Kanjer onderweg kan zijn Roef! Rustig opbouwen en je fietst zo weer de DCT! ;-)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes! Wat fijn voor je. Heerlijk weer om het opbouwen mee te beginnen.

  Groet,
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat moet wel een Yeehaa gevoel geven! Lekker dat .je weer kan fietsen. Trapje voor trapje vooruit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Roef, Een "Bevrijdingsdag" die je niet snel vergeet. Mooi opbouwen en pak je rust. Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen