zondag 5 augustus 2018

Vakantie deel 2

zie ook deel 1 en deel 3

Dag 4: Alphen aan den Rijn - Streefkerk


Vandaag was er een korte etappe gepland. Maar wegens dat een vriend uit Rotterdam mij liet weten dat hij de hele middag thuis was, besloot ik een klein stukje om te rijden. Ook moest ik nog het matje van Marco terugbrengen dus ik vertrok rond 11 uur naar Marco om daar te lunchen en daarna door te rijden naar Rotterdam. Dit bleek later ook de enige etappe te zijn die ik helemaal alleen reed (op de eerst paar 100 meter na, dat Kjeld mij ging uitzwaaien met the Green Thing). 

In Rotterdam was het ook fijn om Jan weer te zien. Dat is een skatevriend van mij, die ik al zo'n 15 jaar ken en helaas door omstandigheden niet heel vaak zie. Na 2 uurtjes praten moest ik helaas alweer door naar Streefkerk. Maar de intentie is er om elkaar wat vaker te zien dan eens per 2 jaar. 

Op topsnelheid naar Streefkerk gereden, maar ja, dan rij je al gauw een keer verkeerd, en dat kost over het algemeen meer tijd. Dus je leert ook dat langzaam rijden niet altijd zo slecht is, zeker niet met de warmte van de laatste tijd. Al wist ik dat ergens wel ;-). Na wat meer kilometers in dezelfde tijd kwam ik uiteindelijk rond kwart over 5 aan bij Remy. Hier kreeg ik een hartelijk welkom. En nadat ik gedoucht was kon ik niet veel later aanschuiven voor het eten. Daarna kan ik ook nog een wasje draaien, dus alles is weer lekker schoon.

Remy is ook een ligfietser en heeft tegenwoordig ook een Strada. Ik ben een tijdje terug een proefrit wezen maken op zijn trike. Omdat ik misschien zoiets nodig zou hebben voor mijn herstel na mn borst operatie. Maar dat was op dat financieel niet haalbaar ook vanwege mijn verhuizing. Uiteindelijk kon ik gelukkig redelijk snel alweer met Kanjer op weg. Dus in dat opzicht was de trike ook niet echt nodig geweest. De trike is er nog steeds, en als ik m echt wil hebben zou ik m ook voor minder geld mogen kopen van Remy. Daar moet ik dan nog eens een nachtje over slapen. 

Nadat ik ook kennis heb gemaakt met de vrouw van Remy gaan we allemaal op tijd het bed in, morgen om 7 uur vertrekken samen met Remy waarmee ik het eerst stuk mee rijd naar Dordrecht.

Stalling van Kanjer naast de Strada van Remy

Dag 5: Streefkerk - Vlissingen


Ik was voor de wekker al wakker, en rustig aan begonnen met inpakken. Om 5 voor 7 waren Remy en ik onderweg. Het was nog heerlijk rustig in de polder. Ik had om 8 uur afgesproken bij de oprit van de moerdijkbrug met Paul, maar omdat we iets eerder waren, maar gelijk een stukje richting de kiltunnel gereden. Alwaar we Paul ook tegenkwamen. Remy keerde om richting zijn werk en Paul nam het stokje over om mij naar Middelburg te begeleiden.

Door de polder met Remy

Overstappunt van Remy naar Paul

Paul rijdt hier heel vaak en zo had hij een mooiere en effectievere route die we volgenden. Ook hielp het mij om een hersteltraining te doen doordat Paul net even iets rustiger rijdt dan ik de laatste tijd doe, aangezien ik nu al 4 dagen aan het fietsen was, was dit wel welkom. 

Paul heeft een mooi schema en weet precies waar hij is het volgende uur. Dit klopt ook exact ondanks dat we in het begin toch nog een flink pak regen over ons hoofd krijgen. En zo zijn we na 2 uurtjes fietsen bij restaurant Grevelingen, alwaar we een pauze houden.

na regen komt zonneschijn
Roef in regenoutfit
Paul in regenoutfit
47.000 volgens de kilometer teller

Gaaf die wolken


Niet veel later hebben we op de Zeelandbrug vol de wind op kop. En aan het eind wacht ik op Paul. Die zoeft mij als ik net mijn brood op heb voorbij en via een mooie schaduwrijke route rijden we richting Middelburg. Bij het Kanaal neem ik afscheid van Paul en rij ik alleen verder naar Sandra in Vlissingen. 

Nog een pauzetje
M5 is gesloten :-(
Paul rijdt weer terug naar Spijkenisse, bedankt voor de leuke rit Paul!

Daar aangekomen ga ik eerst even bijkomen van de warmte. Later in de middag gaan we met de auto een paar sloten halen voor mijn fiets en even uitwaaien langs de zee. Nadat ik deel 1 geblogt heb gaan we nog een avondwandeling maken.

Eventjes uitwaaien met Sandra
De boot die ik 2 augustus ga nemen om met Joop een rondje te rijden

Kanjer ietwat meer beschermt tegen joyriders, voor op de rem, achterwiel kan niet rijden door slot, en neus naar de muur

Dag 6: Dagje uit met Sandra


Vandaag is Sandra jarig en gaan we een dagje uit. We gaan naar Middelburg, ze wil mij graag helpen met wat kleding voor de bruiloft van mijn neef. En we kopen onderweg naar de winkel ook een spelletje voor 's avonds te spelen. Voor mij de eerste keer naar zo'n sjieke zaak, maar ook wel weer leuk om eens mee te maken. Al ben ik toch meer van de casual kleding. 

Uiteindelijk vinden we 3 kledingstukken waarvan 2 nog een klein beetje moeten worden vermaakt. Maar dat kan klaar zijn voor vrijdagochtend (wanneer ik weer door ga naar mijn volgende bestemming).

Alleen nog een leuke broek en een paar bijpassende schoenen 
Deze zat gelijk goedzo is het wel heel sjiek, nu heb ik wat keuze in ieder geval


Hierna is het al redelijk laat en besluiten we om terug naar Vlissingen te rijden om daar uit eten te gaan. We eten bij een Portugees restaurant die speciaal iets veganistisch voor mij maken en waar ze ook heerlijke olijven als voorafje hebben. Ik heb zoveel gegeten dat ik eerst even moet uitbuiken voordat we gaan poolen.Kanjer bijna gestolen!


Om half 10 gaan we weer richting huis en als ik mijn fiets wil verzetten ontdek ik dat die aan een kettingslot ligt dat niet van mij is. Ik bel de politie, maar die doen er niets op uit, alleen zullen ze geen actie ondernemen als er iemand aan een slot aan het zagen is op de plek waar ik meld dat mijn fiets staat. Ik bel wat rond en een vriend van mij heeft een handzaag en wil wel komen. Sandra haalt hem op uit Middelburg. Ik blijf achter in mijn fiets onder een lantaarnpaal. Even later komt er een busje op de parkeerplaats staan met een aanhanger. Ik bel de politie nog eens, maar precies op dat moment parkeert Sandra haar auto net voor mijn fiets. En daardoor willen ze alsnog niet komen. Uiteindelijk om kwart voor 12 is het slot los en kan ik fietsen. Als ik weggereden bent rijdt uiteindelijk ook het busje met de aanhanger weg.  Sandra heeft geregeld dat mijn fiets in de carpoort in de achtertuin van een vriendin kan staan. Zo eentje met een afsluitbare garagedeur. Ondertussen was Kjeld en familie ook al in de auto gesprongen om mij eventueel met fiets en al op te halen, maar ik kon ze niet zo snel bereiken dat het dus niet nodig was, wel heel erg bedankt voor de inzet!

Hey, dit slot had ik er niet om gelegd!
Louis is druk bezig met zagen
Ondertussen probeer ik een redelijke foto van het busje te maken, ik heb het kenteken ook, maar er is uiteindelijk niets gebeurt

Met veel moeite toch gelukt!


Mijn redder in nood! Super bedankt Louis!

12 opmerkingen:

 1. Daar ben je toch een beetje door het oog van de naald gegaan...

  Gelukkig goed afgelopen!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb die nacht ook niet goed geslapen. Was toch bang dat ze hem vanaf de andere plek zouden jatten. Ondanks dat het daar natuurlijk veel lastiger zou zijn geweest. Het is gewoon een gevoel.

   Verwijderen
 2. Zo langzamerhand geraak ik in het stadium waar ik mij afvraag wat de politie WEL doet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vroeg ik me inderdaad ook af. Zelfs met kans op een heterdaadje wilden ze nog niet komen...

   Verwijderen
 3. Bizar. Het is echt een standaard truc van fietsendieven. Ze hopen dat jij op de automatische piloot je fietsslot opent, daarna merk je dat er nog een slot aan zit. Je gaat hulp halen/zoeken en ondertussen openen zij het slot en nemen je fiets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus met andere woorden, die sloten hebben wel geholpen dat ik wist dat er iemand op aasde door er nog een slot aan te hangen...

   Verwijderen
 4. Wat een situatie….en dan te bedenken dat ik mijn Quest zelden op slot zet omdat ie nogal herkenbaar en niet zo mooi meer is. Maar dat is maar een verflaagje, ik heb gezien hoe fantastisch mooi Adri's oude BOB er nu uit ziet en weet dus ook dat je onogelijke velomobielen als hagelnieuw kunt bewerken waarna de waarde waarschijnlijk ook weer hoger wordt.

  Als ik hem op slot zet leg ik hem wel altijd aan een paal. Dat zal echte dieven niet weerhouden dat slotje zo open te hebben maar het voorkomt joyriding. Ik vreesde joyriding eigenlijk veel meer dan diefstal….misschien moet ik dat eens heroverwegen.

  Wat een misselijke streek velomobielen stelen. Goed dat het niet is gelukt. Hulp van de politie is erg wisselvallig maar aan de agenten ligt het vast niet. Alles is uiteindelijk een centenkwestie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het in goede aarde valt : bij het passen van de kleding zie je er uit als een man. Zou niet beter weten. :-))

   Verwijderen
  2. Hoi Quezzzt, bedankt voor je reactie. Ja, ik was wel eventjes van streek en het gevoel is nu nog niet helemaal weg. Maar zet wel gewoon mijn velomobiel bij de supermarkt neer zonder slot nog steeds en heb wel enigszins vertrouwen dat dit een uitzondering was. Alleen een nacht buiten laten staan al is het met slot heb ik toch niet zo'n trek in meer. Maar misschien slijt dat ook wel weer.

   Leuk dat je dat laatste opmerkt. Daar heb ik wat aan. Ik word nog steeds wisselend met meneer en mevrouw aangesproken en de laatste tijd met mn "langere" haar weer vaker als mevrouw dan meneer helaas. Daarom was ik eigenlijk van plan om nog naar de kapper te gaan, maar als dat volgens jou niet eens nodig is daarvoor heroverweeg ik dat ;-).

   Verwijderen
 5. Hoi Roef,

  Ik heb je vakantieverhalen beide gelezen, en kijk uit naar het volgende verslag, leuk weer!
  Wel een vervelende ervaring, met dat extra slot! Goed dat er voldoende mensen zijn die je willen helpen, de politie heb ik al jaren mijn buik van vol.........Je vraagt je inderdaad af waar die nog voor dienen, enkel maar om belastinggeld op te maken?
  Een dergelijke opmerking zal bij sommigen wel weer in het verkeerde keelgat schieten, maar veel positiefs heb ik zelf nog nooit ervaren gedurende contact met politie, en dat geld zowel voor ervaringen in Nederland als in Noorwegen........
  Gelukkig heb je Kanjer nog, de opmerking van Quezzzt klopt helemaal, die "oude" BOB ziet er weer helemaal nieuw uit, dus dat kunnen ze met elke gestolen velomobiel flikken!
  Wat de tweede opmerking van Quezzzt betreft, ook daar ga ik in mee, je ziet er ook in mijn ogen uit als een man, weliswaar met een wat wilde haardos, maar die zijn er wel meer. Je zou naar de kapper kunnen gaan, dat zou nog wat helpen, maar het hoeft nog niet! ;-)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal roef over dat vreemde slot... Die truc kende ik nog niet. Ik ben eerlijk gezegd met mijn ligfietsen ook wat nonchalanter bij het op slot zetten. Toch maar eens heroverwegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, met een open ligger zou ik toch beter oppassen nog. Een velomobiel moet je redelijk wat moeite voor doen om die weg te halen ergens. En als je boodschappen gaat doen dan ben je alweer weg voordat ze daartoe in staat zijn over het algemeen. In dit geval stond hij gewoon te lang op 1 en dezelfde plek.

   Verwijderen