donderdag 11 augustus 2016

Een Rondje Griendtsveen met 3 Strada's van de NIJL

Vandaag had ik met Koen, die ik van de NIJL ken, afgesproken om een rondje te gaan fietsen. Ik had de route voorbereid die we zouden gaan rijden en om 9 uur was reed Kanjer Oeffelt in. Toen ik aankwam bij Koen, zag ik de Strada van Johan al op de oprit staan, waarmee dit weer een onofficieel ritje van de NIJL zou worden. Even thee gedronken aldaar, maar vanwege het dreigende weer zo snel mogelijk vertrokken.

Koen in zijn Playmobiel

3 Strada's op de foto

Het schijnt dat witte velomobielen iets tegen regen hebben. Zou er suiker in de gel coat of lak zitten? In ieder geval, Koen gaf gelijk al aan dat hij zou omdraaien als het ging regenen. Dus maar hopen dat het nog een tijdje droog zou blijven. Kanjer had het wel naar zijn zin met de 2 andere Strada's. We kwamen redelijk droog door Griendtsveen. Een leuk plaatsje waar ik eerder dit jaar al eens doorheen was gereden tijdens een trainingsrondje.

Even wachten voor de spoorbomen 
De tweede keer Griendtsveen voor Kanjer

Uiteraard kon er geen thee/koffie met appelgebak gemist worden op deze rit. In de Rips werden we getrakteerd door Koen, en ik mag niet vertellen waarom. Maar het was niet omdat zijn Playmobiel droog was gebleven. Tja, een discutabele naam voor een Strada. Maar hij heeft de naam er zelfs op geplakt.

Hier het bewijs

Het smaakte prima

De brabantse menukaart

Na de pauze moest de taart er natuurlijk afgefietst worden. En Johan reed even lekker door. Ook Playmobiel wilde niet achter blijven. En zo reed Kanjer weer eventjes alleen, omdat Roef nog herstellende is en dus even niet kan aanzetten. Nadat ze waren uitgeraast stonden ze weer rustig bij de volgende kruising te wachten tot Kanjer voorbij kwam en reden we gezamelijk het laatste stukje naar Oeffelt. Daar werd nog eens getrakteerd op thee en groentesoep. Bedankt voor de leuke rit!

2 opmerkingen:

  1. "Griendtsveen" ik moest het even opzoeken. Het klinkt alsof het in Drenthe of Groningen ligt maar het blijkt Brabant te zijn ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas, je mag niet door voor de koelkast Paul. Het ligt namelijk in Limburg.

      Verwijderen