zaterdag 13 augustus 2016

Kanjer, de naam en de blog

Februari 2015


Mijn oranje Strada staat op de bestellijst bij Velomobiel.nl en aangezien mijn auto waar ik al 10 jaar mee rijdt Slakje heet, vind ik dat mijn nieuwe vervoermiddel ook weer een naam moet krijgen. 

Slakje, die ik heb ingeruild voor Kanjer

Blog


Ik las al een tijdje een blog over een mooi gele Strada. En dit werd mijn inspiratiebron om zelf ook een blog aan te maken.  Ik heb in het verleden ooit een blog gehad over mijn skate avonturen. En die heette Toerkanjer. Die Titel heb ik ooit behaald door in 1 jaar de meeste toertocht kilometers te skaten bij de vrouwen. En ik bedacht mij dat ik met mijn Strada zeker veel kilometers zou gaan rijden. Dus de blog zou weer Toerkanjer gaan heten. 

Mijn Kanjer


Voor mijn fiets koos ik de naam Kanjer uit, omdat hij voor mij een Kanjer zou moeten worden in meerdere opzichten. De kilometers die we samen maken, maar ook het gezelschap van Kanjer die in de gang staat waardeer ik enorm. Hij is gewoon mijn beste maatje. Hij zeurt maar heel af en toe dat de ketting weer is gesmeerd moet worden of ik de bandjes moet oppompen. En als ik hem ergens anders dan thuis alleen achter moet laten worden we er allebei niet blij van. We zijn gewoon onafscheidelijk geworden. 

Kanjer op z'n vaste plek in de gang

Bloggen


En nu vragen jullie je natuurlijk af, waarom er al die tijd niet geschreven is op deze blog. Nou, dat zit zo. Op mijn vorige blog, heb ik op een gegeven moment te veel van mezelf gevraagd en vond ik het niet leuk meer om te doen daardoor. En dus had ik me voorgenomen alleen te bloggen als ik daar zin in had. Nou is het zo, dat ik er eigenlijk geen aandacht meer aan gegeven heb en ik had wat podium gevonden voor wat verhalen te publiceren die ik geschreven had. Dus de behoefte van een blog was daarmee vervult voor mij.

Duwtje in de rug


Ik had dus een duwtje in de rug nodig om te beginnen met bloggen. En deze kreeg ik van André. We volgden elkaar al een tijdje op Strava en kwamen elkaar tegen op Cycle Vision. Een paar dagen later stond er op zijn blog een stukje met een link naar mijn bijna ongebruikte blog. En na mijn verslag over de Dutch Capitals Tour geschreven te hebben en nog wat gezeur van André via de App. Ben ik maar begonnen met een verhaal over de oliebollentocht te publiceren.

André's Quest heeft een nog mooiere plek dan Kanjer

Het balletje rolt


Vanaf hier ben ik meer gaan publiceren de afgelopen weken. En het bevalt me prima. Ik zal niet elke week even veel schrijven, maar het lijkt me sowieso leuk om mijn lezers op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van Kanjer en de avonturen die ik met hem beleef. 

Kanjers eerste kilometers en hij rolt nog steeds6 opmerkingen:

 1. Met al die kilometers die jij maakt zal dat zeer veel smakelijk leesvoer opleveren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1. Dank u voor het complimentje ;-).

  2. Ik weet dat er meer mensen zijn (Belle o.a.) die hun fiets in de woonkamer kunnen zetten.

  3. Bloggen is vooral een kwestie van volhouden. Soms denk ook ik: nu weet ik echt niet meer waarover te schrijven en dan maak ik toch weer wat mee ;-).

  groet,
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ad 3. Als blogger moet je wel wat te melden hebben, schrijf anders niet. Ik zit niet te wachten op een verslag van het dagelijkse rondje met na 40km een kopje koffie bij tante Thea.
   Gelukkig heb jij wel altijd een originele kijk op het fietsen Paul!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen