vrijdag 25 november 2016

Afkick verschijnselen en drempel

Een paar rustige weken voor Kanjer

Jullie hebben al even niet meer van mij gehoord. En dat betekent in dit geval ook dat Kanjer niet zo veel kilometers maakt. Ik heb in de eerste week van deze maand even enorm veel kilometers gereden, maar daarna is het drastisch gedaalt naar 1x 125 km en de week erna bij elkaar opgeteld maar een dikke 30 km. Gewoon even wat rustiger aan is soms wel goed. Maar ik merk toch ook dat ik niet lekker in mijn vel zit. Er gebeurt veel in mijn leven op dit moment. De drempel om weer te gaan fietsen wordt hoger naarmate ik langer niet meer fiets merk ik. Dus vandaag weer voor het eerst een "fun" rondje van meer dan 2 uur gereden.


Het was super mooi weer. Ik heb ervan genoten. Morgen gaan we naar Putten.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Roef,

  Mooie foto! Bekend verschijnsel, hoe langer je stil ligt, hoe moelijker het begin weer is......
  Maar inderdaad je doet het goed, pak jezelf in je nekvel, of geef jezelf een schop onder de kont, in die fiets en trappen!
  Dan weet je heel snel weer waarom je dat leuk vindt!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Adri. Hoop dat jij ook weer snel in de fiets kan.

   Verwijderen
 2. Hoi Roef, als je het moeilijk hebt helpt fietsen misschien ook om je gedachten even te verzetten.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt. Alleen moet ik daarvoor wel een lange afstand rijden. Onder de 2 uur kom ik nog niet in die modus. Dus vandaar weer een "langer" rondje. En ook gewoon ff voor de fun en zonder ander doel.

   Verwijderen
 3. Helemaal waar wat Adri en Wilco zeggen en daar sluit ik mij bij aan. Je moet het natuurlijk wel doe. Het gaat niet om de kilometers, maar het plezier van het fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al motiveren de kilometers ook wel. Even kijken of het nog haalbaar is om de strava distance challenge deze maand binnen te halen.

   Verwijderen
 4. Het is ook wel een beetje de tijd van minder fietsen. Afgelopen 3 weken heb ik ook maar sporadisch gefietst. Het minst of geringste probleempje is dan ook genoeg om maar een keer niet te fietsen. Goed dat je gegaan bent Roef, de kilometers komen zo weer terug. Maar pleeg geen roofbouw op je lijf, af en toe rust is goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar begon ik juist in deze tijd meer te fietsen. Toen had ik net Strava uitgevonden. Uiteraard let ik wel op mezelf. Maar roofbouw zal het echt niet zo snel zijn. Ik ben ook weer een paar kilo aangekomen gelijk. Als je lichaam gewend is aan beweging gaat dat al snel als je een paar weken weinig doet.

   Verwijderen
 5. Herkenbaar verhaal, Roef. Ik werk doordeweeks (helaas is de woonwerkafstand te groot om te fietsen), en probeer elk weekend de knop om te zetten met het doel om rond de 200km te fietsen. Vooral om de conditie te behouden en natuurlijk om gezond te blijven en van het buiten zijn te genieten. Dit jaar lukt dat redelijk (vooral vanwege mijn nieuwe DF XL ;-), maar voorgaande jaren lukte dat veel minder goed, en was mijn doel ook lager. Ik herken de pieken en de dalen in motivatie, en heb ook ervaren dat ondanks wanneer ik minder zin heb, toch vaak maar een klein zetje nodig is om de fiets te pakken en er op uit te gaan. Het gaat niet altijd vanzelf, maar wel wordt elke ronde vanzelf met een voldaan gevoel volbracht.

  BeantwoordenVerwijderen