maandag 7 november 2016

Retourtje Maassluis, Schade en een rondje voor Liever Liggend Gouda

Retourtje Nijmegen - Maassluis


Het was dan zover. Ed zou dit weekend voor het eerst naar Maassluis gaan met TattooQuest en ik zou met hem meerijden. Dus zaterdagochtend vroeg vertrokken rond 7 uur. Het was nog donker, maar al snel begon de zon op te komen. Na ongeveer 45 km begint Kanjer raar stuurgedrag te vertonen en jawel hoor. De eerste lekke band met de Shredda's is een feit. Het blijkt dat er een glasscherf in zit. Dus deze had mijn greenguards misschien ook wel lek gestoken.

Schade


Na het wisselen van de binnenband wil ik optrekken. Terwijl Ed nog voor mij geparkeerd staat. Ik denk dat hij ook optrekt en draai netjes langs zijn staartpunt en hoor dan een gekraak wat ik liever niet hoor. Balen. Ik heb zijn trekhaakplaatje geraakt.

Dat doet wel pijn, zowel bij mij als bij Kanjer
Vervolg naar Maassluis


Na even bij te zijn gekomen van de schrik weer verder gereden. De rest van de route verloopt gelukkig zonder problemen.


Weer proberen te genieten van het fietsen net erna


nog 4.000 te gaan. Dat zal toch wel volgend jaar worden denk ik voor de 3e ster.Het is echt herfst

Jantje lacht.... 

Daar komen de wolken

Daar nog meer....

De zon verdwijnt...

En ja hoor regen in Rotterdam


De lift in de beneluxtunnel past perfect 1 velomobiel in. Je kan zelfs letterlijk erin rijden en eruit


Echt een aanrader. Zorg dat je niemand voor je hebt. Want officieel mag je maximaal 30 km/h rijden in de tunnel. Met velomobiel kan je hier makkelijk 45 zonder trappen halen.


mooie herfstplaatjes we zijn al bijna in MaassluisDe eerste keer voor TattooQuest in Maassluis

In Maassluis


In Maassluis 's avonds nog een rondje gewandeld.


En wie kwamen we tegen. Zou het familie zijn van Tornado uit Groningen?


Voor Marko

Een leuk sfeervol plaatsje, Maassluis

Maassluis - Rotterdam - Gouda 


De volgende ochtend hadden we afgesproken rond 11 uur in Rotterdam Nesselande te zijn. En daar André op te pikken om mee te fietsen naar Gouda. We waren gelukkig iets eerder vertrokken want er wachtte ons een verrassing onderweg.

En wel deze
 Ik heb er een mooi fimpje van gemaakt dat ik jullie uiteraard niet wil besparen.


Na even wat harder doortrappen komen we uiteindelijk iets na 11 aan bij de afgesproken plek. André is door omstandigheden ook iets later.

Op de afgesproken plek met André, Ed en ik

onderweg naar Gouda wordt het steeds donkerder

Liever Liggend Gouda


Uiteindelijk regent het redelijk hard als we in Gouda aankomen. Maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn toch nog 5 dappere helden die de  tocht willen maken waaronder 1 open ligger. André rijdt na een paar 100 meter weer terug richting Rotterdam. Toch nog niet helemaal hersteld van zijn griep.

onderweg met Liever Liggend Gouda


Marco is ook van de partij

De rest rijdt wat sneller dan ik. 


Ed komt mij gezelschap houden in de achterhoede
 Bij de pauze plek geef ik een rondje voor de diehards die toch zijn gaan fietsen. Bedankt voor de gezelligheid. We komen zeker nog eens naar Gouda.

Eventjes gezellig thee/koffie met appelgebak onderweg 

Montfoort - Nijmegen


Na de pauze nemen Ed en ik afscheid van de groep. Wij rijden door naar Nijmegen. De laatste kilometers zijn erg koud. En na 153 km komen we moe maar voldaan aan. 

13 opmerkingen:

 1. Hoi Roef,

  Jammer van de schade...

  In eerste instantie maar even dichtplakken met tape, anders wordt het nat in je Strada als het regent.

  Groet

  Erwin en Tante "Ik rijd door alle afzettingen heen" Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij heeft direct een pleister gekregen van Ed. :-) Ik heb de verzekering al ingelicht. Nu even afwachten wat vm.nl zegt hoe hoog de schade is.

   Verwijderen
 2. Hoi Roef, au, vervelende schade. Dat pontje heb ik (denk ik) anderhalf jaar geleden ook al een keer bij gestaan, toen deed hij het ook al niet. Tenminste, is deze iets ten zuiden van Schipluiden? Afgelopen voorjaar reed ik ook via Maassluis, toen bewust dat pontje gemeden.

  Groeten, Wilco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, doet wel zeer. Maar ben blij dat ik er nog mee kan rijden tot het gemaakt kan worden.

   Het pontje is net na Maasland waar het fietspad naar links loopt en een eindje verder aan de andere kant van het water weer terug. https://www.strava.com/activities/767936228

   Verwijderen
 3. Balen die scheur, maar dat kan goed gemaakt worden. En ik denk maar zo, wie nooit schade heeft gehad heeft weinig kilometers gereden of gewoon geluk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na 26000 km is het geen schande dat er een keer iets gebeurt een ongeluk zit in een klein hoekje zoals je ziet. En gelukkig is het maar een scheurtje en kan er nog even mee doorgereden worden.

   Verwijderen
 4. Hoi Roef, inderdaad, echt een aanrader, zorg ervoor dat je niemand voor je hebt in de tunnel. Ik hoop dat je niet teveel hebt moeten bijremmen daar. Een geluk bij een ongeluk, die scheur is redelijk makkelijk bereikbaar voor reparatie en dat scheelt. grt, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, maar Ed moest mij inhalen, die reed met zijn Quest XS achter mij namelijk ;-).

   Verwijderen
 5. Hoi Roef,

  De eerste schade is altijd balen.......Alle schades trouwens, wat dat aangaat, het scheelt wel enorm als je een schade hebt waarmee je door kan rijden.
  Deze schade is een eitje, mooi scheurtje, is zo weer opgelapt. Zal evengoed nog tegenvallen in prijs als je het door de profs laat doen......
  Zulke dingen doe ik allemaal zelf, en dat is ook goed te zien aan BOB.......de schades op zich zijn prima gerepareerd, maar de afwerking met verf laat veel te wensen over.....
  Maar er valt nog steeds prima te fietsen met BOB, en daar gaat het om!
  Succes met de afwikkeling!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig als je dat zelf kan ja. Mijn Strada is natuurlijk wel met autolak, dat schijnt makkelijker te zijn af te werken te zijn?

   Verwijderen
  2. Roef ik kan je zeggen dat ik heb genoten van dit weekend in Maassluis, ondanks dat Kanjer bij mij op het trekhaak plaatje heb gezeten en daar door schade heb op gelopen.
   Als het aan mij zou liggen is dit wel voor herhaling vatbaar, zo ritje. afz; TattooQuest

   Verwijderen
  3. @TattooQuest: Kanjer zal er eens over nadenken ;-), hij houdt niet zo van buiten in de regen/kou slapen.

   Verwijderen
 6. Hoi Roef,
  Balen, zo'n scheur. Ik had er ook een opgelopen, heel vergelijkbaar met die van jou. Is door Intercitybike keurig verholpen. Aan de buitenkant gaat er een plakbandje over. De scheur zelf wordt dichtgemaakt met epoxy met carbon vezels erin. Daarna komen er twee laagjes carbon aan de binnenkant tegenaan. Uiteindelijk zie je de oude scheur nog wel, maar dan met een zwarte streep. Om het weer oranje te krijgen zul je wel opnieuw moeten spuiten, ik weet niet of je dat lokaal kunt bijwerken. Maar dat moet de verzekering maar oplossen. Bedenk maar dat elk litteken bijdraagt aan het levensverhaal van Kanjer

  BeantwoordenVerwijderen