woensdag 30 november 2016

Mijn nieuwe Smurf

Gisteren naar Notter geweest met de auto om te kijken voor een nieuwe gps. Na wat rondkijken toch maar voor de Edge 1000 gegaan. Ik ben gewoon een sportieve huis-tuin-en-keuken gebruiker. En dit apparaat is juist op Sport en gebruiksgemak gericht. Dus past goed bij mij. Nog even in Notter gebleven om wat dingen in te stellen en vragen te stellen over het apparaat. En ook gelijk een mooi blauw hoesje erbij aangeschaft + een hard case om hem in op te bergen als ik er niet mee fiets.

Hardcase


Deze gps kan ik ook met mijn smartphone koppelen. En zo dus overal waar ik internet op mijn telefoon heb mijn data uploaden naar garmin connect en dus ook strava dat daar weer aan gekoppelt is. Verder zitten er ook nog wat leuke features op zoals een cadansmeter voor op de trapas en een snelheidsmeter voor op het wiel. Ook meet hij de temperatuur. 's Middags toen we terug in Lobith waren gelijk alles geinstalleerd en een kort proefrondje gereden. Na het eten ben ik terug naar Nijmegen gefietst. Dit was erg koud. Mijn gps gaf aan 2 graden in de fiets. Toen ik aankwam in Nijmegen stonden de ijsbloemen op Kanjer. Buiten de fiets was het dus nog een stuk kouder. Misschien leuk om dat ook eens te meten.

rara waar bewaar ik mijn schuimkap?

Bij Ed gelijk mijn nieuwe aanwinst geshowt. En daar kreeg hij gelijk zijn naam, Smurf. Aangezien ik gekozen had voor een blauw hoesje (ze hadden geen oranje, minpuntje voor de oranje vm rijders).Ik ga er zeker nog vele kilometers mee maken, ben er heel blij mee. Zal later na er meer mee te hebben gereden vast nog een stukje schrijven over deze GPS. Hij hangt nu even aan de computer voor updates, daarna ga ik lekker een rondje fietsen.

9 opmerkingen:

 1. Ik had gisteren ook het ijs op mijn motorkap, maar ik had de relatie met het schuimdeksel nog niet gelegd....

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was precies de vorm van mijn schuimdeksel, dus dan weet je wel waar het aan ligt ;-).

   Verwijderen
 2. Mooi apparaat Roef! Ik zal er ook eens eentje moeten aanschaffen, hik nog steeds een beetje tegen de prijs aan......plus het feit dat ik het hier niet nodig heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker de moeite waard, mooi apparaat hoor. Ben dr heel blij mee.

   Verwijderen
 3. Leuke aanwinst Roef. Ik ben trouwens wel benieuwd hoeveel uur de accu stroom levert tijdens het rijden van een track met de Edge 1000. En of je hem vervolgens, tijdens het rijden van die track, ook goed kan bijladen. Dat was namelijk mijn belangrijkste reden om een GPS (de Oregon 600) met verwisselbare (oplaadbare) AA-penlights te kiezen. Als je je accu-/oplaadervaring kan meenemen in een van je volgende stukjes, maak je mij blij :-) Hoe dan ook, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ga dat nog verder uittesten. Hij deed het op vol vermogen (dus scherm verlichting voluit) 5 uur vandaag. Ik ga vrijdag een lange rit doen, dus dan ff kijken hoe lang ie het uithoudt op een lager pitje.

   Verwijderen
 4. Mijn Edge 800 begint wat kuren te vertonen, wellicht 'moet' ik ook aan een nieuwe. Eigenlijk vind ik de Edge 1000 veel te duur, maar de Explore versie lijkt me wel de keus waar ik het meest aan heb. Ik zal het internet nog eens afstruinen (zag al eens bij Black Friday een aanbieding voor €266,- voor nata bene de bundel maar durfde dat niet aan). Wat ervaringen van jou zijn welkom.

  Eigenlijk zouden we gewoon met de smartphone (en powerbank) moeten gaan navigeren, maar ik acht die telefoons helaas, zelfs in een Velomobiel, toch te kwetsbaar voor kou en vooral vochtige omstandighden. Overigens doet de GPS van mijn smartphone het beduidend beter dan mijn Garmin, maar goed dat hoort bij de 'kuren'. Verder plaatst zo'n telefoon niet zo makkelijk/handig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou wel aanraden om de Edge 1000 bundel te kopen. Is idd iets duurder, maar de sensoren zijn wel degelijk van grote meerwaarde. Ik zal later als ik meer gereden heb er nog wel over schrijven, wat mijn bevindingen zijn. Tot nu toe heel positief, alleen vandaag na update en mijn rit gereden te hebben was er een fout in de file, maar dat gaat opgelost worden. Dus later meer.

   Verwijderen
  2. Ik had altijd begrepen dat je met de Edge-serie geen vaste sporen/tracks kunt gebruiken om op te navigeren. Verder zijn er waterdichte hoezen te krijgen voor mobiele telefoons. Strook klittenband op de achterkant en wielkast vm en klaar ben je. Voor het buitenland heb je dan wel dataverbinding nodig (abonnement). Daarom geef ik de voirkeur aan edn dedicated GPS. Zelfs in NL met abonnement is er niet altijd dataverbinding.

   Verwijderen