vrijdag 2 december 2016

Inhaalrace

Een week geleden blogte ik over dat ik even een paar weken weinig gefietst had. Afgelopen week had ik mij als doel gesteld om ondanks dat ik nog maar 750 km gefietst had te kijken of ik de distance challenge badge van Strava nog kon halen deze maand.

Dit is hem dan, mijn nieuwste troffee


Dat betekende dat ik in een dag of 5 ongeveer 500 km moest afleggen. En dat is in dit seizoen best veel. Maar het was ook mijn motivatie om weer over mijn fietsdrempel heen te komen. Dus gaan met die Kanjer.

Zaterdag reed ik met Ed en Koen naar Marloes, 130 km. Bij deze rit ging mijn gps stuk maar gelukkig kon ik de gpx file van Ed gebruiken voor mijn Strava.


Zondag reed ik met mijn oude forerunner 301 een rondje van ongeveer 110 km voor mezelf

Maandag reed ik 's ochtends een trainingsrondje  van 60 km en deed ik 's middags met Kanjer boodschappen voor een oudere mevrouw (dit doe ik wekelijks). 's avonds reed ik naar mijn ouders wat uiteindelijk op een dikke 100 km neerkwam die dag.

Dinsdag ging ik met mijn moeder met de auto naar Notter, aangezien ik wat tijd daar wilde doorbrengen om een goede keuze voor een nieuwe gps te maken en ik ook geen goede fietsnavigatie had om er te komen. Ik koos de Egde 1000 bundel. Terug bij mijn ouders gelijk enthousiast mijn nieuwe gps geinstalleerd in de fiets met alle features erbij. En bij terugkomst in Nijmegen kom ik erachter dat ik mijn forerunner vergeten ben en dus de 35 km van gisteravond mis. Wat betekent dat ik 35 km meer moet fietsen om aan mijn kilometers te komen, maar gelukkig kan mijn moeder de track nog voor mij op Strava krijgen. En hoef ik woensdag nog maar 110 km te fietsen.

Woensdag laat ik mijn Edge 1000 zelf een rondje berekenen van 114 km, uiteindelijk kom ik thuis met 120 km op de teller.

zo kom je nog eens ergens waar je nooit bent geweest

Maar er gaat iets fout met het opslaan van de file. Waardoor ie wel naar Garmin Connect upload maar niet naar Strava. Ik stuur de gpx track op naar Notter. En gelukkig kunnen zij het euvel fixen en uiteindelijk behaal ik toch mijn badge.

En ja, het gaat alleen maar om een virtuele medaille. Maar ik voel me nu wel weer stukken beter. Het geeft een motivatie om weer lekker buiten rond te fietsen. Ook de nieuwe gps is een vooruitgang.

Om andere mensen ook te motiveren heb ik een nieuwe groep gemaakt op Strava. Genaamd, Vrienden van Kanjer.


9 opmerkingen:

 1. Proficiat met je behaalde resultaat Roef! En nu weer gewoon proberen het fietsritme vast te houden, je weet zelf ook wel dat regelmaat beter is dan jojo spelen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, daarom ga ik deze maand gewoon MEER kilometers rijden (om aan de 20.000 km te komen dit jaar).

   Verwijderen
  2. 20.000 km op één jaar? RESPECT!!!!!!!!!

   Verwijderen
  3. Ah, daarom wilde jij mij tegemoet rijden ;)

   Verwijderen
  4. Dat was meer omdat ik je al weer een tijd niet gezien had. En ik ook jou moet aanmoedigen om je 10.000 km te halen dit jaar!

   Verwijderen
  5. och, nog maar 420km te gaan, moet lukken.

   Verwijderen
 2. En a.s. zondag weer mooie en gezellige (maar waarschijnlijk koude) kilometers met LOL erbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb er zin in, hoop dat ik niet bevroren aankom in Zutphen.

   Verwijderen