maandag 19 december 2016

De NIJL gaat door

De ziekenboeg


Ondanks alle tegenslagen wordt er toch geligfietst bij de NIJL. Al zijn ziekenhuisbezoeken binnenkort voor iedereen aan de orde. Zo is Johan in het ziekenhuis geweest voor een MRI scan, omdat hij na zijn crash in september nog steeds last had van zijn enkel. Blijkt dat die toch gebroken is. Dus Johan heeft een wit voetje gehaald. Ed kampt met een liesbreuk waar hij binnenkort ook voor naar het ziekenhuis moet om een gaasje te laten plaatsen. Ikzelf ga morgen naar het VU voor een afspraak met de psycholoog en met de plastisch chirurg. In verband met mijn transitie. Dus er is kans dat ik binnenkort ook al onder de mes ga.

De heenweg


Maar we gaan het over leukere dingen hebben, want we hebben weer gefietst! Nou ja, niet allemaal, want Johan kan dus niet fietsen met zn gipspootje nu. Maar Koen, Ed en ik wel. We zijn een rondje Leukermeer geweest. Zondagochtend om 10.00 uur vertrokken vanuit Nijmegen naar Oeffelt en daar even thee gedronken bij Koen.


Allemaal in Start positie


Koud?


Het zou eigenlijk heel koud zijn vandaag. Maar 's ochtends op de temperatuurmeter was het al 8 graden, dus dat viel reuze mee. 

Rondje Leukermeer


Koen en Ed hebben er zin in. En schieten telkens heel snel weg. Ik laat me niet gek maken en rijd gewoon lekker mijn eigen tempo, dat ik goed kan volhouden. Vandaag heb ik niet zo mijn dag kwa snelheid en dat neem ik dan ook in acht. 

En dan noemen ze mij vlekje....


Een mooie rustige route vandaag


Koekje erbij?


Na een uurtje fietsen hebben we lekker pauze genomen. De warme chocolademelk met Slagroom ging er goed in. En ik heb er ook nog een appeltaartje bij genomen. Heerlijk!Een bekende Rode Strada


Nadat we de brug bij Wansum over zijn en inmiddels op de terugweg richting Oeffelt komen we een rode Strada tegen. Ik denk deze te herkennen, maar weet het niet zeker. Maar nadat de persoon in de fiets noemt dat hij bij de LEL is geweest, is het mij duidelijk dat het inderdaad Johannes is. Hij wil graag eens meefietsen met de NIJL, dus ik vertel hem dat hij ons kan vinden op ligfiets.net of via mijn blog. Hopelijk krijgen we een reactie, want hij heeft geen contact info op ligfiet.net gezet. En de NIJL schijnt ook onvindbaar te zijn daar.

De brug bij Wansum


Johannes in Simply Red

Pontjes


Na een praatje te hebben gemaakt vervolgen we onze weg weer. We komen een paar mountainbikers tegen die graag een wedstrijdje willen doen, wat wij als de NIJL met glans winnen. Hierna gaan we met een pontje terug naar Brabant.

Wachten op de pont
Daar komt ie aan!
Vanaf Oeffelt rijden Ed en ik door richting Cuijk en daar pakken we weer een pontje. Om vervolgens via Malden weer terug naar Nijmegen te fietsen.

Het was weer een zeer geslaagde rit. Iedereen bedankt voor de gezelligheid!

Met in de hoofdrol van voor naar achter: Playmobiel, TattooQuest en Kanjer4 opmerkingen:

 1. Zal ongetwijfeld ingrijpend zijn deze transitie, maar ook iets waar je ongetwijfeld al lang naar toe hebt geleefd. Sterkte met de behandeling(en).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het is voor mij zeker een heftige periode in mijn leven. Maar ik merk wel dat ik er sinds dat ik ermee begonnen ben, het me heel veel goeds brengt. Ik kom steeds dichterbij mezelf.

   Verwijderen
 2. Hoi Roef,

  Ook ik wens je alle goeds en sterkte toe bij deze grote stap!
  Moet vreselijk zijn om je niet thuis te voelen in je eigen lichaam, gelukkig kan daar tegenwoordig hulp voor geboden worden.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook heel erg bedankt voor deze steun vanuit Noorwegen.

   Verwijderen