vrijdag 30 december 2016

Voorpret met de oliebollentocht 2016

Nijmegen - Maassluis

Begin

Het begon gelijk al goed. Met een kapotte accu. Gelukkig heb ik 3 accu's waarvan er dus nog 1 vol zat en de andere was half leeg. 

De kapotte accu

Regen, wind en... een lekke band


Zoals ik al had aangegeven zou ik dus 26 december al beginnen aan mijn reis naar de oliebollentocht. Dus 's ochtends om 10 voor 6 vertrokken. Het regende en er stond wind. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na 4 km had ik mijn eerste lekke band  en  25 km later had ik zoiets van, ow dit is toch wel een beetje veel wind en regen. Ik ging een bocht door met 5 km/h waarbij mijn rechtervoorwiel opgetild werd door de wind. En vervolgens begonnen de flappen in mijn voetgaten hevig te klapperen en ook mijn vizier die al plat lag vond het niet heel leuk. Het regende ook nog eens niet normaal hard, waardoor ik mijn regenklep niet op kon en zelfs mijn schuimdeksel bleef in de fiets. Op dat moment had ik ook zoiets van, nu moet ik niet uitstappen want anders waait mijn fiets weg. Dus heel rustig doorgereden.

En gelukkig nam na een paar kilometer de wind weer wat af, waarmee ook de regen snel verdween. Nog wel een aantal dijken vermeden omdat mij dat op dat moment geen verstandige optie leek. De volledige weg naar Maassluis bleef ik tegenwind houden, maar gelukkig brak er wel een zonnetje door.


Deze dijk kon ik helaas niet vermijden, maar de mooie foto die ik kon maken maakte alles goedEn toen kwam de zon door

Maassluis - Dronten


André


Een van de redenen dat ik vanuit omgeving Rotterdam naar de oliebollentocht wilde fietsen was André. Hij had namelijk een Oliebollentocht drempel. Omdat hij geen gps heeft, was de drempel om alleen naar Dronten te fietsen erg hoog. Maar gelukkig had hij al een groepje gevonden die ook die richting op gingen. Ook had ik geregeld dat we beiden bij een vrienden op de fiets adres in Dronten konden overnachten.

De groep van Bram


Zo vertrokken we vanaf het verzamelpunt in Bergschenhoek (bij Bram thuis) met een groepje van 5 velomobielen waar onderweg nog 4 anderen bij zouden komen.

weer een mooie zonsopgangTer voorbereiding op allerlei kleuren velomobielen kwam ik dit kunstwerk tegen

In Bergschenhoek verzamelen

Dit was onze voorrijder, Jan

Gezellig met zo'n groepje velomobielen naar Dronten rijden

Hier waren Willem Jan, Tobias en Bert net aangesloten

Lieve heerstbeestje Quest van Bram

Bert op de invalide parking bij de Mc Donalds

Het is wel even wennen om achter een Quattro Velo te rijden
De beste plek achter de voorste rijder
André is ook heel blij dat de groep bij elkaar blijft

Uiteindelijk arriveren we rond kwart over 6 in Dronten, na 10 km voor Dronten nog een lekke band gehad te hebben. André en ik rijden direct door naar ons vrienden op de fiets adres om daar een lekkere soep te nuttigen. Na een heerlijke douch rijden we nog even naar Intercitybike om daar pasta te eten en even gezellig met de andere velonauten te kletsen. Rond 22.00 uur lig ik in bed. Een heerlijke nacht na zo'n paar dagen lange afstanden fietsen. 


Voor de liefhebbers nog een filmpje van de optocht velomobielen

4 opmerkingen:

 1. Je had het keurig geregeld, Roef ! En nog gefeliciteerd met het bereiken van de 20.000 km.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je André. Ik kan ook zo een overnachting voor je regelen in Nijmegen ;-). Misschien een volgende stap nu je wat lange afstand ervaring hebt opgedaan?

   Verwijderen
 2. Hoi Roef, kom maar een keer langs, dan repareer ik je accu wel.

  BeantwoordenVerwijderen