maandag 5 december 2016

Welke kleur krijgt een smurf als je hem wurgt?

Ik had bijna een antwoord op deze vraag gehad. Want afgelopen woensdag kon ik mijn smurf wel wurgen. Maar tussen denken en doen staan wetten en praktische bezwaren. Is het strafbaar om een smurf te wurgen? En ik heb geen geld om weer een nieuwe smurf te kopen enzo.

Verkeerde fitfiles


Het was namelijk zo dat de fitfile die hij gemaakt had de verkeerde datum had, 7 april 2019. Nou wist ik nog niet dat ik kon tijdreizen, maar goed. Ik moest mijn challenge van november binnen halen en had die kilometers daar hard voor nodig. Ook vond ik het fijn als ik mijn hartslag erbij had. Zodat ik mijn fitheid kon aflezen in Strava.

Contact met Notter


Ik heb dit probleem doorgestuurd naar Notter, waar ik de GPS gekocht had. En gevraagd of ze de fitfile wilden aanpassen. Ik kreeg terug dat ze dat niet konden. Maar dat ik het beste de GPS kon resetten en als het probleem nog een keer voor zou komen wilden ze hem toch graag terug nemen. Ze hadden wel de GPX file voor mij aangepast zodat ik die iig kon gebruiken voor mijn Strava. Dus dat was wel fijn. Dan had ik in ieder geval mijn kilometers binnen. Maar nog steeds kon ik mijn fitheid niet aflezen. En zelf aanpassen ging ook niet. Maar ik hoopte dat het niet meer zou voorkomen.

Tot vandaag ging het goed


De ritten erna bleef hij gewoon goed functioneren. En werden de ritjes netjes doorgestuurd naar Strava, tot vandaag. Ik had 3 opnames gemaakt, 1 rit naar de Hatertse Vennen, 1 wandeling in de Hatertse Vennen en een rit terug naar Ed. Bij Ed heb ik via mijn telefoon de ritjes opgeladen naar Garmin Connect. En toen werden ze dus weer niet doorgestuurd naar Strava. Dus ik voelde de bui al hangen. Naar huis gereden en deze rit kwam wel op Strava terecht.

Oplossing voor het probleem


Dus gelijk toen ik thuis kwam maar weer een mail naar de helpdesk van Notter gestuurd, dat het dus weer raak was. En daarna gaan zoeken op het internet of ik die files kon fixen. En jawel! Er is gewoon een site waar je fitfiles kan aanpassen EN direct doorsturen naar Strava (al heb ik die optie nog niet uitgeprobeerd). Wel is het zaak dat je de pagina herlaadt als je de volgende file wil aanpassen. Anders pakt ie de vorige. Dus ik heb nu in ieder geval een oplossing voor het probleem.

Misschien een retourtje Notter in het vooruitzicht?


Nu ben ik wel benieuwd wat ze in Notter zeggen. Misschien moet ik nog terug die kant op. Dat wordt dan mijn eerste retourtje Notter met Kanjer. Lijkt me best leuk om eens naartoe te rijden.

Batterijduur


Verder ben ik nog aan het testen met de batterijduur. Afgelopen Zondag 55 km genavigeerd van de 140 km en ik had nog 22% batterij over. Ik had hierbij wel alle sensoren aan staan. Met de snelheids en cadans sensor uit zal ie nog wel iets langer meegaan gok ik. Moet ik nog uitproberen. Daarover later meer.

7 opmerkingen:

 1. Welke kleur krijgt een smurf als je hem wurgt? Het lijkt wel een Zen koan!

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een Zen koan? Wat is dat Erwin? Het is meer dat ik het dus toch niet weet omdat ik hem niet gewurgt heb. En nee, jullie mogen het niet uitproberen met mijn Smurf om te kijken wat voor kleur hij krijgt!

   Verwijderen
  2. Een koan is een korte weergave van een dialoog die kernachtig een aspect van de boeddhistische leer weergeeft en bedoeld is om iemands inzicht in die leer te testen. In het zenboeddhisme worden ze gebruikt om leerlingen inzicht te laten verkrijgen in de ware aard van de eigen geest.

   Verwijderen
 2. Ik zou het aan Gargamel vragen. Die heeft daar ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen