zondag 27 november 2016

Tijd voor een nieuwe GPS

Mijn Edge 705 van Garmin heb ik al sinds dat ie uitgekomen is, begin 2008 of 2009 uit mijn hoofd. Nou heb ik al eens rond gekeken voor een andere GPS maar omdat mijn Edge het nog trouw deed en de meerwaarde nihil was, ben ik nog een tijdje doorgereden met mijn Edge. De afgelopen maanden ging het alleen hard achteruit, het begon allemaal met dat het afdekklepje van de USB afbrak. Ik kon hem er nog wel mee dichtmaken maar hij zat niet meer vast aan het apparaat. Een maand later was ik het ding uiteraard kwijt omdat ie er toch een keer afgevallen was terwijl ik het dus niet gemerkt heb.

Het klepje wat hierop hoort dus

Ik zat te denken om een nieuw klepje aan te schaffen. Maar vergat dat steeds. En gebruikte mijn gps gewoon zonder het klepje. Totdat een paar dagen geleden de modeknop eraf viel. Weer netjes terug gezet en gehoopt dat ie het bleef doen tot ik zover was dat ik naar Notter kon rijden om een nieuwe gps uit te zoeken. Afgelopen zaterdag viel mijn gps ineens uit tijdens mijn rit. En aan het eind van de rit heeft hij de gegevens niet opgeslagen. Ik kan ook geen gegevens meer uitwisselen vanaf de PC naar mijn Edge en andersom. Dus momenteel rijd ik even heel basic met mijn forerunner 301 zonder navigatie dus. Deze gebruik ik omdat ik dan mijn harstlag ook kan meten. En dat is fijn voor mijn strava statistieken.

Altijd goed om nog een oude forerunner op voorraad te hebben


Ik heb gepland om komende dinsdag naar Notter af te reizen voor de Edge 1000 denk ik. Iemand ervaring met het accu verbruik van de Edge 1000? Ik hoor het graag.
2 opmerkingen:

  1. En als je weer een tocht van 1400 km gaat doen, neem je toch gewoon een powerbank mee? b.v. deze: https://tweakers.net/pricewatch/422339/xtorm-power-bank-free-15000mah-xb102.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zeker. Maar het is ook wel lekker als ik er gewoon een dag mee kan rijden zonder dat ie weer zo nodig aan de voeding moet :-).

      Verwijderen