zondag 1 juli 2018

Eerste rit van meer dan 100 km en 35 km LOL

Langzaam opbouwen


Ik was al gewaarschuwd dat ik langzaam moest opbouwen, maar uiteraard was ik iets te eigenwijs. Daardoor kreeg ik in mei al een terugval (door 10 km te gaan hardlopen), waardoor ik eigenlijk een maand niet meer intensief kon sporten. Even het fietsen op een laag pitje en ook het wandelen. Hardlopen ging al helemaal niet. Na een paar weken 1x per week 50 km fietsen ging het langzaam aan weer wat beter. En zo kon ik na Cycle Vision weer langzaam gaan opbouwen. Oftewel, op mijn langzaamste tempo. dag 1: 1km hardlopen - dag 2: 21 km fietsen - dag 3:rustdag - dag 4: 37 km fietsen - dag 5: rustdag - dag 6: 35 km fietsen - dag 7: rustdag - dag 8: 48 km fietsen - dag 9: rustdag - Dag 10: 28 km fietsen - dag 11: rustdag - dag 12: 2 km hardlopen - dag 13: 34 km fietsen - dag 14: 112 km fietsen. Okee, dat laatste gaat inderdaad in een piek omhoog, en misschien is het niet verstandig, maar dat zal ik de komende dagen dan wel merken. Wel weet ik dat het niet zo onverstandig was als de 10 km hardlopen. Want ik kan nu nog prima rondlopen, en ben vooral conditioneel moe, maar heb weinig last van mijn knieen. En ze doen zeker geen pijn. 

Aanleiding voor een lange tocht


Maar wat was nou de aanleiding voor deze lange rit. Ik wilde eigenlijk gewoon weer eens samen fietsen met andere ligfietsers. En aangezien er in Zutphen elke eerst zondag van de maand verzameld wordt betekende dit dat ik sowieso retour daarheen moest + een stuk van de route rijden met de anderen. Ik was de dag ervoor daarom al naar mijn ouders in Lobith gereden. Om daarvandaan heen en terug te fietsen, hopende dat we wel een klein beetje in de juiste richting zouden rijden zodat de afstand niet te groot zou worden. En dat is gelukt. Als eerste in Zutphen


Ik had ingeschat dat ik waarschijnlijk wel wat langer over de heenweg zou doen, en vooral ook mogen doen om mezelf een beetje te sparen. Maar ik voelde me prima en met een redelijk lage hartslag reed ik in 1,5 uur naar Zutphen, waar ik rond kwart voor 9 aankwam als eerste. Al snel druppelde de rest ook binnen. En een uurtje later klom ik weer in Kanjer om te vertrekken. 

Strak blauwe lucht op de heenweg
Kanjer is er als eerste
Gezellig op het terras in Zutphen
Ook mooi zwart is weer van de partij met zijn UFO

 Veel open liggers


Aangezien het super mooi weer was, waren er veel op de open ligfiets gekomen. Het was wel gezellig druk met 13 man op het terras en 12 die mee gingen fietsen, Emil kwam ons voornamelijk op terras gezelschap houden en uitzwaaien omdat hij op tijd terug moest zijn. Maar van de velomobielen waren toch de Strada's wel in de meerderheid. (ik, Bart en Paul)

3 Strada's ;-)

IJsje?


Aangezien er sprake was van zeer warme temperaturen werd er voorgesteld om een IJsje te gaan eten in plaats van de beste appeltaart te vinden onderweg. Marc zou vandaag de routeleider zijn en ons doel was IJsboerderij Dommerholt in Borculo.

Route leider Marc
Martin Titanium

Actiefoto van Nico

Een ijsje gaat er wel in


Nog een extra Stop op de terugweg


Peter had gisteravond pas afgezegd dat hij niet kon komen omdat hij een dienst van een collega moest overnemen wegens ziekte. En toen ik langs Doetinchem kwam op de terugweg ben ik nog even bij hem langs gegaan. Bedankt dat ik even bij je terecht kon Peter.

Moe maar voldaan


Toen ik uiteindelijk na 112 km Lobith binnen reed was ik blij dat ik verkoeling kon zoeken, het was toch wel erg heet in de fiets. Later bij het uitlezen van mijn gps bleek het wel 42 graden te zijn geweest in de fiets.

Heerlijke verkoeling!

Opmerkelijk


Ik voel me nog steeds goed, hopelijk zet de trent zich voort en kan ik over een paar maanden weer gewoon 200 km op een dag fietsen. Ondanks dat ik eigenlijk veel mogelijkheden heb om mezelf per auto te vervoeren geef ik toch de voorkeur aan mijn velomobiel. Hier kwam ik achter doordat de ik blog van Joyce aan het lezen was over haar vakantie met de auto.

6 opmerkingen:

 1. Over de temperatuur in de fiets: ik heb een Garmin Tempe een stukje onder de rand bevestigd en die gaf max 28 graden aan. De metingen daarvan zijn echt wel betrouwbaar dus ik ben benieuwd waar jij die gps hebt zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijne zit rechts op het beugeltje voor mijn gps. Maar hij meet ook als de fiets heeft stilgestaan en weer gaat rijden. Dat zijn denk ik de warmste momenten want dan is er daarvoor weinig luchtstroom geweest. En met klimmen wordt de fiets ook altijd heel erg warm. Maar zou wel eens een aparte meter kunnen aanschaffen om de meting ook op andere plekken te doen in de fiets. Kijken welke plek dan warmer is ;-).

   Verwijderen
 2. Een mooie prestatie van jou gisteren, Roef! Zeker als je van zo'n - ineens langere - afstand geen last ondervindt. Dat biedt een mooi perspectief voor de komende tijd. Pak die rust en geniet daarna van een nog langere afstand :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marc! Het is waarschijnlijk ook de ervaring die ervoor zorgt dat ik zoiets kan. Doseren en niet forceren vooral. Heb vandaag weer 50 km gefietst zonder al te veel moeite. Morgen een rustdag. En ik ga zeker genieten van dat ik weer af en toe wat verder kan fietsen! :-D

   Verwijderen
 3. Goed gedaan Roef! Even zo'n piekje tussendoor moet dus kunnen blijkbaar......Nu weer even verstandig doen en dan kan je weer helemaal los gaan........;-)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet gewoon zorgen dat ik niet te dicht bij de grens kom van wat ik kan . Hopelijk blijft dat nu goed gaan . Mijn energie is ook weer terug gekeerd merk ik. En ik ben weer beter in mijn ritme.

   Verwijderen