donderdag 20 december 2018

Oliebollentocht, ondanks Pfeiffer toch mogelijk!

Pfeiffer was de boosdoener


Sinds een paar weken weet ik dat ik de ziekte van Pfeiffer heb. Ik heb deze al eens gehad toen ik 14 jaar was, maar nu ik even wat minder weerstand had, heeft het de kop weer opgestoken. Blijft altijd in je bloed aanwezig blijkbaar. Maar heb gelukkig sinds een week ook medicatie hiervoor. En het werkt! Dus ik ga met wat kleine aanpassingen toch naar de oliebollentocht kunnen fietsen!


De eerste ritjes sinds een maand


Afgelopen maand ben ik dus helemaal niet buiten geweest om ook maar iets te doen. Alleen het hoogst noodzakelijke zoals naar de huisarts gaan. Maar zelfs de boodschappen kon ik meestal niet zelf doen. Afgelopen dinsdag weer een ritje gemaakt van 33 km en ook gisteren een rondje van zo'n 53 km. Al was ik best kapot na die laatste rit. Nu lekker herstellen en op naar de oliebollentocht.

De planning


26 december vertrek ik samen met Kjeld al richting Broekhuizen. Hier kunnen we overnachten bij een Strada rijder, Johannes. Vanuit daar rijden we de volgende dag naar Roermond. Alwaar we bij de scouting 2 nachten kunnen blijven slapen. Het is voor mij nog niet zeker of ik de hele oliebollentocht mee kan rijden, maar ik wil sowieso naar de start en finish. Misschien rij ik dan het eerste lusjes mee omdat we dan toch bijna weer langs de scouting komen heb ik gezien. 29 en 30 december rijden we dan weer in 2 dagen terug naar Nijmegen zoals we heen gekomen zijn.

Weer onder de mensen zijn


Waar ik het meest naar uitkijk is om iedereen weer te zien. Ik heb de afgelopen maanden in een soort van sociaal isolement geleefd omdat ik nauwelijks naar buiten kon vanwege de pfeiffer. Heb echt zin om weer contact te leggen met iedereen. Ook heel erg bedankt alle mensen die mij in deze tijd nog een keer gebeld hebben om te horen hoe het met mij ging! Hopelijk gaat het snel weer beter zodat ik weer naar iedereen toe kan fietsen.

6 opmerkingen:

 1. Goed om te horen Roef! Ik wens je heel veel plezier de komende dagen op/in de fiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je wilt, kan ik nog wel een paar alternatieve routes maken, zodat je een paar opties hebt om de tocht af te korten. Je weet me te vinden, mocht je hier oren naar hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes Roef! En niet overzetten, maar dat voel je zelf het beste.....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tot bij de OBT Roef.. waarschijnlijk wat minder zoenen.. maar dat mag de pret niet drukken daar. We gaan je zien dan. Nog een week :) groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij weer iets van je te lezen, ik vroeg me af wat er aan de hand kon zijn. Zie je volgende week.
  groet, Theo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Roef,

  Dan zie ik je bij de OBT! Ik heb er zin in.

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen